Maison Louis Jadot Volnay 2017
Saftig, slank og snorlige Pinot Noir fra ikoniske Volnay, der byder på alle druens dyder med elegance, fin frugtrigdom og eksemplarisk frugtsyre.
Læs mereSaftig, slank og snorlige Pinot Noir fra ikoniske Volnay, der byder på alle druens dyder med elegance, fin frugtrigdom og eksemplarisk frugtsyre.
Læs mereFør 569 kr.
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Louis Jadot Volnay
Med denne elegante Pinot Noir-nyhed fra Bourgogne-vinhuset Maison Louis Jadot får du en slank, saftig og snorlige rødvin fra det ikoniske vinområde Volnay i Côte de Beaune.
Ikoniske Volnay
Volnay ligger i hjertet af Côte de Beaune med det berømte område Pommard mod nord, Monthélie mod vest og Meursault mod syd. Volnay er berømt for sine feminine og lyse Pinot Noir-vine, der viser sig fra den elegante side med fin frugtrigdom, mineralske toner og flot kompleksitet. Rødvinene fra Volnay byder på mere krop og mindre syre end rødvinene fra Monthélie og en større, mere feminin elegance end vinene fra Pommard.
I Volnay er jordbunden dækket af kalksten med mergel i de underliggende lerholdige lag, hvilket giver mineralitet og kompleksitet til den færdige vin. Druerne her nyder godt af en sydøstvendt soleksponering, der sikrer den optimale modning af druerne. Efter gæring lagrer vinen i egefade 18 måneder, hvilket tilfører vinen nogle fine underliggende røgede noter fra opholdet på fad.
Ren, stilren Pinot Noir
Louis Jadots smukke Volnay byder på alle Pinot Noir-druens dyder i en slank, forfriskende stil med feminin fylde og eksemplarisk frugtsyre. Vinen besidder Pinot Noir-druens typicitet med sarte røde bær såsom hindbær, friske jordbær og et pikant og let bittert strejf af ribs. Med sin friske frugtsyre og lave, men retningsgivende tannin får den slanke rødvin en eminent struktur, der følges op af den sarte, feminine frugt. En ren og stilren Pinot Noir, som er svær ikke at forelske sig i.
Passer til lette kødretter
I sin unge alder vil vinen være en saftig, frugtdreven smagsoplevelse og vil i løbet af de næste fem år udvikle sig flot og få mere karakter og kompleksitet. En udsøgt nydelse, der passer godt til lettere kødretter og fjerkræ.