Marterey Pinot Noir 2022

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc

Silkeblød og slank i fylden som kun en Pinot Noir kan være. Denne fantastisk flotte vin dufter af viol og søde bær med fine nuancer af hindbær og jordbær.

Læs mere

Silkeblød og slank i fylden som kun en Pinot Noir kan være. Denne fantastisk flotte vin dufter af viol og søde bær med fine nuancer af hindbær og jordbær.

Læs mere
  Pinot Noir 2022
  129
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Aperitif
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Beskrivelse

  Pinot Noir er, hvis ikke den mest populære, så den mest omsværmede og ombejlede rødvinsdrue og ansvarlig for nogle af verdens mest forfinede rødvine – ikke mindst de røde Bourgogne-vine. Pinot Noir-druen sætter strenge krav til sine omgivelser. Får den for meget sol, bliver den let vammel, syrefattig og kvabset – får den for lidt sol og for meget regn bliver den sur, stikkende og sært grøn. Men… under de rette klimatiske og varierede forhold, hvor kulde og varme, fugt og tørke alle spiller sin væsentlige rolle, giver den, uden sammenligning, noget af det smukkeste, dybeste, mest delikate og elegante man kan finde inden for rødvin. Og selv om Bourgogne er Pinot Noir’s hovedsæde er det sydlige Frankrig med sit middelhavsklima på mange måder optimalt for den fine og vanskelige drue. Marterey Pinot Noir er et godt eksempel på Pinot Noir’s fine egenskaber. Næse af viol og søde bær, perfektionistisk synergi og velintegreret fadpræg og fine, bløde tanniner. Fyldig, men slank, silkeblød på den måde næsten kun Pinot Noir kan være det og med fine nuancer af hindbær og jordbær.
  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra pays d'oc området i Frankrig
  Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området, som en betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene – dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc-betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt