Marziano Abbona Barbaresco 2020

Italien
Italien
Piemonte
Barbaresco

Flot og velstruktureret Barbaresco med elegante frugttoner i eftersmagen. Nydelsesfuld vinoplevelse til bl.a. lettere kødretter.

Læs mere

Flot og velstruktureret Barbaresco med elegante frugttoner i eftersmagen. Nydelsesfuld vinoplevelse til bl.a. lettere kødretter.

Læs mere
  Barbaresco 2020
  379
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Kalv
  Mørkt fjerkræ
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Rose

  Rose

  Læder

  Læder

  Anis

  Anis

  Ler

  Ler

  Blomme

  Blomme

  Hindbær

  Hindbær

  Druer
  Nebbiolo

  Beskrivelse

  Barbaresco har nogle af de samme karakteristika som Barolo og er også lavet på 100 % Nebbiolo, men den er en smule lettere og bliver også hurtigere drikkemoden. I bedste tilfælde kan vinen være mere elegant end Barolo og også mere let drikkelig. Vinmarkerne ligger udelukkende på sydvendte skråninger på kalkholdig jord i en højde af 350 m. Druerne høstes med hånd i begyndelsen af oktober og vinen lagrer i 12 måneder på egetræsfade og derefter i 12 måneder på store, ældre fade. En meget intens og struktureret vin på Nebbiolo-druen med elegante frugttoner i eftersmagen.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Marziano Abbona - wide - 21_Edit.jpg
  Produceret af Marziano Abbona
  Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.
  Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra piemonte området i Italien
  Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt