Marziano Abbona Barolo - Cerviano 2016

Italien
Italien
Piemonte
Barolo

Flot, struktureret enkeltmarks Barolo med noter af hindbær, trøffel og blåbær krydret med Nebbiolo-druens markante tannin.

Læs mere

Flot, struktureret enkeltmarks Barolo med noter af hindbær, trøffel og blåbær krydret med Nebbiolo-druens markante tannin.

Læs mere
  Barolo - Cerviano 2016
  599
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Lam
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Rose

  Rose

  Læder

  Læder

  Anis

  Anis

  Ler

  Ler

  Blomme

  Blomme

  Hindbær

  Hindbær

  Druer
  Nebbiolo

  Beskrivelse

  Cerviano kommer fra Marziano Abbona’s egen vinmark, af samme navn, som ligger i en af de bedste kommuner i Barolo, Novello. Det er en ren Nebbiolo-vinmark, med vinstokke med en gennemsnitsalder på 21 år. Den første årgang der blev lanceret var 2001, som blev hædret med fine anmeldelser. Årgangene der siden er fulgt har alle fået flotte ratings. Dog regner Marziano Abbona selv årgang 2010 for værende den allerbedste – og det er noget Gambero Rosso, den italienske vinbibel giver ham ret i – han har nemlig givet vinen sine tre berømte glas. Vinen kommer naturligvis kun i de allerbedste årgange, og som altid med den type vine, kun i yderst begrænsede mængder. Inden druerne presses, fjernes alle stilke, herefter ligger mosten sammen med drueskindnet i 24 timer ved 15-18 grader, inden den egentlige gæring igangsættes, kun med den naturlige gær fra drueskindet. Denne tager 20 dage og foregår i rustfrie ståltanke med daglig overpumpning. Efter den malolaktiske gæring, lagrer vinen 44 måneder i store 5000 liters fade lavet på slavonsk eg. Inden vinen frigives, ligger den yderligere 6 måneder i flasken. I bouqueten finder du violer og blommer mens du i smagen finder hindbær, trøffel og blåbær krydret med Nebbiolo-druens markante tannin. Vinen kan bestemt nydes nu, men har også et flot lagringspotentiale på 20 år.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Marziano Abbona - wide - 21_Edit.jpg
  Produceret af Marziano Abbona
  Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.
  Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra piemonte området i Italien
  Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt