Marziano Abbona Barolo - La Pieve 2020
Italien
Piemonte
Barolo
Abbonas Barolo viser med al tydelighed, hvorfor Barolo-vine er så populære! Næsen er typisk Nebbiolo med roser, violer og rød frugt.
Læs mere
359
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Lam
Okse
Ost
Smagsnoter

Kirsebær

Rose

Læder

Anis

Ler

Blomme

Hindbær
Druer
Nebbiolo

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
La Pieve er skabt på 100 % Nebbiolo, der kommer fra Marziano Abbonas egne vinmarker med stokker, der har en gennemsnitsalder på 36 år. Imposant og flot Barolo med et enormt udviklingspotentiale. Næsen er typisk Nebbiolo og præget af et snert af jordbund, roser, violer og rød frugt. Vinen har lagret 28 måneder på fad og dernæst har den lagret på flaske inden frigivelsen i foråret. La Pieve er en Barolo med et moderne præg – frugtrig, saftig, potent, flot og slank, men stadig muskuløs.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Marziano Abbona
Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.

Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.