Marziano Abbona Barolo - Pressenda 2017

Italien
Italien
Piemonte
Barolo

Vinen dufter af violer og skovbund og har en meget harmonisk og frugtrig smag.

Læs mere

Vinen dufter af violer og skovbund og har en meget harmonisk og frugtrig smag.

Læs mere
  Barolo - Pressenda 2017
  499
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Italiensk mad
  Okse
  Ost
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Rose

  Rose

  Læder

  Læder

  Anis

  Anis

  Ler

  Ler

  Blomme

  Blomme

  Hindbær

  Hindbær

  Druer
  Nebbiolo

  Beskrivelse

  Pressenda Barolo er en af Marziano Abbonas bedste Baroloer lavet på 100 % Nebbiolo - og den kommer fra enkeltmarken Pressenda, som har en af de bedste beliggenheder i Barolo-zonen Monforte d´Alba. Vinen har ligget 12 måneder på 500 liters franske egetræsfade, og derefter i 12 måneder i ældre, større egetræsfade (3.000 liter). Vinen er meget struktureret og har den typiske farve for Nebbiolo, ikke så mørk som andre røde druer, men noget mørkere end f.eks Pinot Noir. Vinens bouquet er præget af violer og skovbund og har en meget harmonisk og frugtrig smag. Det er en Barolo af den traditionelle skole - drikkemoden allerede nu, men med et stort udviklingspotentiale.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Marziano Abbona - wide - 21_Edit.jpg
  Produceret af Marziano Abbona
  Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.
  Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra piemonte området i Italien
  Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt