Marziano Abbona Nebbiolo d'Alba - Bricco Barone 2022

Italien
Italien
Piemonte
 • Vinous Media
  2020
  2020
  92 Point
 • Vinbladet
  2017
  2017
  92 Point

Fyldig, harmonisk og krydret vin, der emmer af sarte aromaer af violet, hindbær, kanel, tobak og sort peber. Flot udtryk med meget intense frugtagtige og krydrede noter.

Læs mere
 • Vinous Media
  2020
  2020
  92 Point
 • Vinbladet
  2017
  2017
  92 Point

Fyldig, harmonisk og krydret vin, der emmer af sarte aromaer af violet, hindbær, kanel, tobak og sort peber. Flot udtryk med meget intense frugtagtige og krydrede noter.

Læs mere
  Nebbiolo d'Alba - Bricco Barone 2022
  249
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Italiensk mad
  Lam
  Ost
  Røget kød
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Rose

  Rose

  Læder

  Læder

  Anis

  Anis

  Ler

  Ler

  Blomme

  Blomme

  Hindbær

  Hindbær

  Druer
  Nebbiolo

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Bricco Barone er et fantastisk crus-område i bakkerne omkring byen Monforte d'Alba i Rinaldi-distriktet. Herfra kommer denne udsøgte, robuste og langlivede Nebbiolo d'Alba fra Marziano Abbona. Terrænet i Rinaldi er udbredt ler- og sandholdigt, hvilket giver mulighed for større luft- og vandstrømning. Generelt perfekt til dyrkning af Nebbiolo-druen. Resultatet er stor frugtbarhed, struktur, kompleksitet, lang levetid og meget intense, vedholdende aromaer. Vinstokkene er mellem 15 og 50 år gamle og de er plantet tæt, for at få vinstokkene til at yde deres bedste. Gæringen tager 28 dage i temperaturkontrollerede tanke ved en temperatur på 30-31 grader. Efter gæringen ligger vinen 12 måneder i egefade og herefter 12 måneder på ståltanke. Vinen lagrer 3 måneder på flaske, inden den frigives til salg.Rubinrød i farven med granatrefleksioner, der udtales med aldring. Vinen emmer af sarte aromaer af violet, hindbær, kanel, tobak og sort peber. Fyldig, harmonisk og krydret. Vinen udtrykker meget intense frugtagtige og krydrede noter, der går godt med risotto, fjerkræ, rødt kød, fondue med hvid trøffel og smagfulde oste. Kan udvikle sig yderligere i flasken i omkring ti år fra høstår. Serveres ved en temperatur mellem 16-18°C.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Marziano Abbona - wide - 21_Edit.jpg
  Produceret af Marziano Abbona
  Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.
  Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra piemonte området i Italien
  Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt