Marziano Abbona Nebbiolo d'Alba - Bricco Barone 2022
Italien
Piemonte
Fyldig, harmonisk og krydret vin, der emmer af sarte aromaer af violet, hindbær, kanel, tobak og sort peber. Flot udtryk med meget intense frugtagtige og krydrede noter.
Læs mereFyldig, harmonisk og krydret vin, der emmer af sarte aromaer af violet, hindbær, kanel, tobak og sort peber. Flot udtryk med meget intense frugtagtige og krydrede noter.
Læs mere
249
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Italiensk mad
Lam
Ost
Røget kød
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær
Rose
Læder
Anis
Ler
Blomme
Hindbær
Druer
Nebbiolo
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Bricco Barone er et fantastisk crus-område i bakkerne omkring byen Monforte d'Alba i Rinaldi-distriktet. Herfra kommer denne udsøgte, robuste og langlivede Nebbiolo d'Alba fra Marziano Abbona. Terrænet i Rinaldi er udbredt ler- og sandholdigt, hvilket giver mulighed for større luft- og vandstrømning. Generelt perfekt til dyrkning af Nebbiolo-druen. Resultatet er stor frugtbarhed, struktur, kompleksitet, lang levetid og meget intense, vedholdende aromaer. Vinstokkene er mellem 15 og 50 år gamle og de er plantet tæt, for at få vinstokkene til at yde deres bedste. Gæringen tager 28 dage i temperaturkontrollerede tanke ved en temperatur på 30-31 grader. Efter gæringen ligger vinen 12 måneder i egefade og herefter 12 måneder på ståltanke. Vinen lagrer 3 måneder på flaske, inden den frigives til salg.Rubinrød i farven med granatrefleksioner, der udtales med aldring. Vinen emmer af sarte aromaer af violet, hindbær, kanel, tobak og sort peber. Fyldig, harmonisk og krydret. Vinen udtrykker meget intense frugtagtige og krydrede noter, der går godt med risotto, fjerkræ, rødt kød, fondue med hvid trøffel og smagfulde oste.
Kan udvikle sig yderligere i flasken i omkring ti år fra høstår. Serveres ved en temperatur mellem 16-18°C.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Marziano Abbona
Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.