Menade Nossa - Tempranillo Natural 2022

Spanien
Spanien
Castilla y León
Rueda

Rig og kompleks naturvin, med afrundede tanniner og modne røde bær i både duft og smag, foruden blommer, tobak og en snert af læder.

Læs mere

Rig og kompleks naturvin, med afrundede tanniner og modne røde bær i både duft og smag, foruden blommer, tobak og en snert af læder.

Læs mere
  • Ecological
  • EcologicalNaturewine
  • NatureWine
Nossa - Tempranillo Natural 2022
205
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Gris
Kalv
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse

Beskrivelse

Skønt vi befinder os i hjertet af hvidvinsregionen Rueda, så har Menade introduceret en rødvin. Efter deres succesfulde introduktion den naturligt fremstillede Verdejo Nosso, var det fristende at se, hvad de samme anvendte principper kunne resultere i på rødvinssiden. Fra mere end 100 år gamle, økologisk dyrkede og lavtydende Tempranillo-vinstokke, hentes de håndhøstede druer til Clandestino. Druerne gærer i små temperaturregulerede ståltanke imellem 12 og 25 dage, efterfulgt af spontan malolaktisk gæring. Vanen tro tilføres der ikke andre gærceller eller bakterier end druernes egne. Under selve gæringsprocessen foretager man ikke overpumpninger, og ”hatten” presses kun blidt og beskedent ned, da man hos Menade ikke er tilhænger af overekstrahedere vine. Efter gæringsprocesserne bundfældes vinen i omkring seks måneder. Vinen aftappes uden klaring eller filtrering og uden tilsætning af svovl. Clandestino er en rig og kompleks vin, med afrundede tanniner og modne røde bær i både duft og smag, foruden blommer, tobak og en snert af læder. En yderst vellykket vin, der viser Tempranillo-druen fra sin fineste og mest naturlige side. Husk at naturvine altid er mere opbevaringskrævende end andre vintyper. Opbevaringstemperaturer over 14 grader kan på ingen måde anbefales.
Læs hele beskrivelsen
H - Menade - Wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Menade
Menade drives i dag af Sanz-familiens sjette generation. De tre dynamiske søskende tog over i 2005 og var fast besluttet på at associere Menade-navnet med vine af høj kvalitet. Det betød i første omgang en kraftig reduktion af høstudbytterne – og senere en omlægning til økologiske retningslinjer, hvilket førte til at Menade kunne smykke sig med certificeringen som Ruedas første økologiske producent. Menade er beliggende i den nordlige del af Rueda, nær Duero-floden. Besiddelserne er på hele 260 ha, beliggende ca. 800 meter over havets overflade, med jordbund bestående af sandholdig ler, kalk og grus. Generelt er vinene en læskende og forfriskende nydelse, præget af sprødhed, mineralitet og renhed i en noget nær perfekt balance og harmoni.
Fra <a href="/sog/?q=Castilla y León">castilla y león</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra castilla y león området i Spanien
Lige syd for byen Valladolid på den spanke højslette ligger Rueda-distriktet, der konkurrerer med Rias Baixas om at være Spaniens bedste hvidvinsdistrikt. Her er kontinentalt klima med store temperaturforskelle mellem dag og nat og vinmarker i op til 800 meter over havets overflade. I starten af 1970’erne investerede vinmagere både kapital og viden i dette område med henblik på at lave hvidvine af den meget kalkholdige jord, som er fremragende til at skabe sprøde, aromatiske hvidvine på den lokale grønne drue Verdejo. Men det var først med mere moderne metoder og moderne vinmagere at den vinstil vi elsker Rueda for i dag blev områdets fingeraftryk, dette skete i takt med at Rueda fik DO-status i 1980 og 1990’erne gav for alvor Rueda sit renommé for fremragende, hvidvine med både international og flot spansk stil.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt