Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Allround
Italiensk mad
Lyst fjerkræ
Okse
Vegetariske retter
Smagsnoter
Kirsebær
Tomat
Balsamico
Oregano
Espresso
Hindbær
Urter
Druer
Sangiovese
Beskrivelse
Vinen består af de 2 mest plantede rødvinsdruer i Marche; Sangiovese og Montepulciano. Vinen består af 85 % Sangiovse og 15 % Montepulciano. Italiensk lovgivning giver tilladelse til at komme 15 % andre druer i vinen, end den der angivet på etiketten når der er tale om IGT. Vinen har typisk Sangiovese-karakter; pupurfarvet, bouquet af kirsebær og en frisk, livlig og let syre. Smagen er afrundet med Montepulciano-druen der giver sit besyv med i form af lidt fylde og potens. Men alt i alt en overvejende let, ukompliceret vin - der gerne må nydes let afkølet.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Moncaro
Grundlaget for Moncaro starter i 1964, hvor en gruppe vindyrkede dannede ’Società Cooperativa’ med det formål sammen at højne kvaliteten af vinmarkerne i Marche, og i 1970 byggede de vinkælderen ’Cantina di Montecarotto’ som senere blev til navnet Moncaro. I dag er Moncaro et vin-cooperativ der siden den første høst i 1971 har høstet stor anerkendelse for sine vine, sin filosofi og som allerede i 1980 var frontløbere for økologi og bæredygtig vinproduktion.