Kirsebær
Hindbær
Svampe
Nellike
Vanilje
Tranebær
The
Beskrivelse
Sydfransk Pinot-charme
Montgravet er produceres af Pinot Noir-druer i vinregionen Languedoc. Regionen strækker sig langs Frankrigs kyst og dækker et stort vinområde på hele 120.000 hektar mellem Middelhavet og Pyrenæerne. Både grækere og romere har dyrket vin her, og i dag dyrker flere end 20.000 vinbønder, store som helt små, i regionen.
Her kan være rigtig varmt i dagtimerne, men de gunstige kølige vinde fra havet sikrer vinmarkerne får en tiltrængt nedkøling i nattetimerne. For at bevare frugten og syren, plukkes druerne tidligt på sæsonen, og samtidig plukkes druerne om natten. Efter afstilkning foretages en forsigtig presning, nedkøling af mosten og gæringen sættes i gang i de rustfrie ståltanke. Her kan temperaturen reguleres, så der kan gæres ved ca. 26 grader i 14 dage. Der foretages også daglige punch downs, hvilket giver vinen mere farve og tannin.
Vi elsker Pinot!
Danskerne har virkelig taget Pinot Noir til sig. Med tanke på den moderne, innovative danske madscene giver det rigtig god mening med de elegante, lette og saftige vine. Måske er det også en modreaktion mod de mange år med fyldige, ultratunge og alkoholrige vine. Montgravet Pinot Noir er netop en rødvin helt efter danskernes nyfundne hank til elegante vine.
Saftig og fløjlsblød
Montgravet Pinot Noir er dybere og mere intens i farven end sine mere kendte søskende i Bourgogne. Allerede ved første duft vil du blive fanget af Pinot Noir-druens karakteristiske aromaer. I det solrige sydfranske klima udvikler Pinot Noir-druen en tættere og mere koncentreret skaldannelse end i Bourgogne, hvilket resulterer i en vidunderligt mørk farvetone i vinen. De mørke frugter går igen i både duft og smag samtidig med, at eftersmagen efterlader fine krydrede undertoner. Denne alsidige vin passer perfekt til hyggestunder med eller uden mad.
Server vinen køligt til tapas, sommerlige pastaretter, grillede svinekød, faste oste og de knap så tunge vildtretter.