Montgravet Pinot Noir 2023

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc

Charmerende bærsvøbt Pinot Noir, der med sin mørke frugt og elegance kalder på den næste tår.

Læs mere

Charmerende bærsvøbt Pinot Noir, der med sin mørke frugt og elegance kalder på den næste tår.

Læs mere
  • EcologicalNaturewine
  • Sustainable
Pinot Noir 2023
125
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Kalv
Tapas
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Vanilje

Vanilje

Tranebær

Tranebær

The

The

Druer
Pinot Noir

Beskrivelse

Sydfransk Pinot-charme

 

Montgravet er produceres af Pinot Noir-druer i vinregionen Languedoc.  Regionen strækker sig langs Frankrigs kyst og dækker et stort vinområde på hele 120.000 hektar mellem Middelhavet og Pyrenæerne. Både grækere og romere har dyrket vin her, og i dag dyrker flere end 20.000 vinbønder, store som helt små, i regionen.

Her kan være rigtig varmt i dagtimerne, men de gunstige kølige vinde fra havet sikrer vinmarkerne får en tiltrængt nedkøling i nattetimerne. For at bevare frugten og syren, plukkes druerne tidligt på sæsonen, og samtidig plukkes druerne om natten. Efter afstilkning foretages en forsigtig presning, nedkøling af mosten og gæringen sættes i gang i de rustfrie ståltanke. Her kan temperaturen reguleres, så der kan gæres ved ca. 26 grader i 14 dage. Der foretages også daglige punch downs, hvilket giver vinen mere farve og tannin.

Vi elsker Pinot!

 

Danskerne har virkelig taget Pinot Noir til sig. Med tanke på den moderne, innovative danske madscene giver det rigtig god mening med de elegante, lette og saftige vine. Måske er det også en modreaktion mod de mange år med fyldige, ultratunge og alkoholrige vine. Montgravet Pinot Noir er netop en rødvin helt efter danskernes nyfundne hank til elegante vine.

Saftig og fløjlsblød

 

Montgravet Pinot Noir er dybere og mere intens i farven end sine mere kendte søskende i Bourgogne. Allerede ved første duft vil du blive fanget af Pinot Noir-druens karakteristiske aromaer. I det solrige sydfranske klima udvikler Pinot Noir-druen en tættere og mere koncentreret skaldannelse end i Bourgogne, hvilket resulterer i en vidunderligt mørk farvetone i vinen. De mørke frugter går igen i både duft og smag samtidig med, at eftersmagen efterlader fine krydrede undertoner. Denne alsidige vin passer perfekt til hyggestunder med eller uden mad.

Server vinen køligt til tapas, sommerlige pastaretter, grillede svinekød, faste oste og de knap så tunge vildtretter.

 

Læs hele beskrivelsen
Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra pays d'oc området i Frankrig
Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området, som en betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene – dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc-betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt