Montmija Syrah 2020

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc

Skøn økologisk Syrah med blid fylde, rige duftnoter af frisk tobak og moden frugt og en dejlig eftersmag af solbær og brombær.

Læs mere

Skøn økologisk Syrah med blid fylde, rige duftnoter af frisk tobak og moden frugt og en dejlig eftersmag af solbær og brombær.

Læs mere
  • Ecological
Syrah 2020
125
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Allround
Fransk landkøkken
Mørkt fjerkræ
Vildt
Smagsnoter
Blåbær

Blåbær

Blomme

Blomme

Chokolade

Chokolade

Tobak

Tobak

Sort peber

Sort peber

Druer
Syrah

Beskrivelse

Økologisk fremstillet vin lavet på 100 % Syrah. Vinen fermenterer minimum 25-30 dage med hyppig "pump-over". Resultatet er en mørk dybrød vin med lidt lilla skær. Den rige bouquet er fyldt med krydderi, læder og frisk tobak men åbner sig hurtigt og fremstår med modne frugtaromaer. Vinen er fyldig og blid med bløde tanniner og eftersmag af solbær og brombær.
Læs hele beskrivelsen
H - Montmija-wide- 1_Edit.jpg
Produceret af Montmija
Domaine Montmija blev grundlagt af Juliette og Jean Vialade. Domaine Montmija er beliggende i Ribaute i Corbieres og er på 27 ha. Kooperativet i Ribaute, blev i 1980, det første kooperativ i Europa der blev anerkendt som producent af økologisk vin. Som præsident for kooperativet var Jean Vialade foregangsmand for den økologiske tankegang. Derfor var helt naturligt at Jean Vialades børn, Claude og Eric, omdannede Domainet til økologisk fremstilling, da de overtog Domaine Montmija i 1995.
Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra pays d'oc området i Frankrig
Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området, som en betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene – dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc-betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt