Nals Margreid Pinot Noir - Angra 2022

Italien
Italien
Alto Adige

Let, lækker og læskende med de skønneste hindbær- og kirsebærnuancer. En klassisk Pinot Noir i både duft og smag.

Læs mere

Let, lækker og læskende med de skønneste hindbær- og kirsebærnuancer. En klassisk Pinot Noir i både duft og smag.

Læs mere
  Pinot Noir - Angra 2022
  239
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Okse
  Vegetariske retter
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Beskrivelse

  Nals Margreids Pinot Noir kommer fra den østlige del af Alto Adige, Mazzon, der ligger syd for Adige floden og i 400 meters højde over havet. Vinmarkerne ligger så de får fuldt udbytte af eftermiddagssolen, der sammen med en let brise giver perfekte forhold til at dyrke Pinot Noir. Druerne bringes til vinkælderen i små kasser for at undgå beskadigelse. Der foretages en omhyggelig sortering af druerne inden de presses nænsomt og gæres ved lav temperatur. Efter endt gæring lagres vinen i 8 måneder på 6.000 liter store fade, for at afrunde vinen uden at fadlagringen bliver dominerende. Både i smag, duft og farve er der tale om en typisk Pinot Noir. Let, lækker og feminin, med herlige hindbær og kirsebærnuancer. Vinen er flot rundet af pga. fadlagringen og samspillet til den afdæmpede syre, giver en god rygrad. Vinen bør serveres let afkølet, 16 grader og er velegnet til vildt og ikke for kraftige kødretter.
  Læs hele beskrivelsen
  H - nals-margried1_Edit.jpg
  Produceret af Cantina Nals Margreid
  ”Italiens bedste hvidvine” sådan beskrev Gambero Rosso Nals Margreid i 2014. En sådan påstand kan altid diskuteres, men der er ingen tvivl om at Nals Margreid producerer en lang række fremragende vine. Nals Margreid blev grundlagt i 1985, da de to vinerier Cantine Nalles (grundlagt i 1932) og Magrè-Niclara (grundlagt i 1954) blev fusioneret under samme tag. I dag er 140 vinavlere, fra 150 ha vinmarker fordelt over forskellige steder i Alto Adige, tilknyttet vineriet. Sammen kreerer de vine der udtrykker terroir og druernes ypperste karakteristika, men samtidig søges der efter en konstant forfinelse af traditionerne. Vinmarkerne ligger i 14 forskellige subområder, fra nord for Nals til syd for Margreid, og hvert lille område har et helt specielt mikroklima. Markerne ligger i 200 til 900 meter over havet men Alperne beskytter området mod kulden fra nord og fra syd omsvøber Middelhavsvarmen markerne.
  Fra <a href="/sog/?q=Alto Adige">alto adige</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra alto adige området i Italien
  I Alto Adige er det italienske navn for Sydtyrol og er det smukke grænseområde mellem Østrig og Italien. 70 % af produktionen er klassificeret som DOC og ikke mindst betragtes hvidvinene her fra som nogle af Italiens bedste, typisk på Pinot Grigio, Gewürtztraminer, de røde vine lavet især på den lokale drue Schiava og Blauburgunder (Pinot Noir).

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt