Noble Vines Merlot - 181 2020

USA
USA
Californien
Lodi
 • Din Vin Guide
  2016
  2016
  91 Point
 • Oldenburgs Vinguide
  2016
  2016
  17,5 Point
 • Winemaker Challenge Int. Wine Competition
  2015
  2015
  Platin

Fantastisk Merlot med flot bouquet af kirsebær, vanille og lette krydderier samt en dejlig frisk frugtagtig smag af rosiner og nuancer af cedertræ.

Læs mere
 • Din Vin Guide
  2016
  2016
  91 Point
 • Oldenburgs Vinguide
  2016
  2016
  17,5 Point
 • Winemaker Challenge Int. Wine Competition
  2015
  2015
  Platin

Fantastisk Merlot med flot bouquet af kirsebær, vanille og lette krydderier samt en dejlig frisk frugtagtig smag af rosiner og nuancer af cedertræ.

Læs mere
  Merlot - 181 2020
  199
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Mørkt fjerkræ
  Tapas
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Blomme

  Blomme

  Chokolade

  Chokolade

  Urter

  Urter

  Vanilje

  Vanilje

  Druer
  Merlot

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Under den californiske ”Gold Rush” i midten af 1800-tallet, fungerede Clay Station som stoppested for postdiligencen, og stationen lå ganske nær det sted, hvor man havde fundet det første guld i Californien. Nu hedder stedet Clay Station Vineyard, og vi er ved Sierra Nevada Mountains i Lodi-regionen. Klonen til 181 Merlot kan spores tilbage til Pomerol i Bordeaux, hvorfra den stammer. Nøjagtig som i Pomerol er jordbunden her leret med et stort indhold af jern. Det er disse forhold, som er ideelle for Merlot-druen, da det skaber store vine med koncentrerede smagsstoffer og bløde tanniner. Efter den malolaktiske gæring har vinen lagret fire måneder på en blanding af franske og amerikanske egetræsfade.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Delicato - wide - 1_Edit.jpg
  Produceret af Delicato
  Da Gasparé Indelicato emigrerede til Californien i 1912 fra den lille landsby Campobello på Sicilien, var det helt naturligt, at han blev vinfarmer, for det var hans far, hans bedstefar og i generationer så langt tilbage som man kunne huske var man beskæftiget med vinavl. I 1924 plantede han sin første vinstok i Californien, og allerede efter få år var kvaliteten af Gasparé’s californiske druer kendt over hele landet. Sådan startede vinfirmaet, i dag kendt som Delicato Family Vineyards ledet af 3. generation, Chris og Jasper Indelicato. Delicato Family Vineyards er i dag blandt de allerstørste vinavlere i USA, med vinmarker i Napa, Sonoma, Lodi og Monterey. Delicato har en række vinhuse, hvor man har specialiseret sig i enkeltdruevine, og hvor man har vinmarkerne beliggende på netop de steder i Californiens mangfoldige klimazoner, hvor de enkelte druesorter trives bedst. Huse med vine på henholdsvis Zinfandel-, Pinot Noir-, Merlot- og Viognier-druer.
  Fra <a href="/sog/?q=Californien">californien</a> området i <a href="/sog/?q=usa">USA</a>
  Fra californien området i USA
  Lodi er kendt især som Zinfandel-regionen. Området ligger 150 kilometer øst for San Francisco, langs med Sacramento-flodens delta. Zinfandel-druerne har her gavn af de varme, tørre somre og kølige vintre, og Lodi er et af de varmeste områder i Californien. I vækstsæsonen er der varme om dagen og kølige briser hen under aftenen, som giver druerne en lang modningssæson. Jordbunden er på grund af floddeltaet meget veldrænet og består primært af sand. Vinplanterne er gamle og krogede med en alder, der spænder fra 30 til 80 år hvilket typisk giver intens og koncentreret karakter til vinene.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt