Noble Vines Pinot Noir - 667 2021

USA
USA
Californien
Monterey
 • Wine Enthusiast
  2021
  2021
  91 Point
 • Oldenburgs Vinguide
  2019
  2019
  17 Point
 • Decanter
  2018
  2018
  90 Point

Mørk og dyb Pinot Noir fra Californien. Fremragende smag af skovjordbær, hindbær og sorte kirsebær, som gør den perfekt til de kraftige kødretter.

Læs mere
 • Wine Enthusiast
  2021
  2021
  91 Point
 • Oldenburgs Vinguide
  2019
  2019
  17 Point
 • Decanter
  2018
  2018
  90 Point

Mørk og dyb Pinot Noir fra Californien. Fremragende smag af skovjordbær, hindbær og sorte kirsebær, som gør den perfekt til de kraftige kødretter.

Læs mere
  Pinot Noir - 667 2021
  199
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fed fisk
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Nordisk køkken
  Ost
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Forskellige druesorter yder deres bedste under meget forskellige betingelser. Nogle druetyper trives nærmest over alt i verden. De tager bare karakter af det sted de er dyrket. Andre er mere vanskelige. De kræver helt bestemte betingelser for overhovedet at lykkes. Pinot Noir-druen er nok kendt som den med flest prinsessenykker. En drue der bestemt ikke bryder sig om at det er for varmt, eller for koldt. Helst ikke for tørt, men endelig ikke helt fugtigt. Lidt sol, lidt kystklima med lette havbriser, kølige morgener og lidt høj klar middagssol - så trives Pinot Noir og danner potentiale for himmelsk vin. Lige sådan, er det i Monterey's Lucia Highlands i Californien. En type af Pinot Noir som er mørkere, dybere, mere tannisk og krydret end Pinot Noir sædvanligvis er. Her er en sensuel Pinot Noir, der ud over de sædvanlige skovjordbær og hindbær har tydelige spor af bitter cacao, salvie og sorte kirsebær. Så flot, så flot og sikken en vin til f.eks. laks og lammekoteletter lige fra grillen.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Delicato - wide - 1_Edit.jpg
  Produceret af Delicato
  Da Gasparé Indelicato emigrerede til Californien i 1912 fra den lille landsby Campobello på Sicilien, var det helt naturligt, at han blev vinfarmer, for det var hans far, hans bedstefar og i generationer så langt tilbage som man kunne huske var man beskæftiget med vinavl. I 1924 plantede han sin første vinstok i Californien, og allerede efter få år var kvaliteten af Gasparé’s californiske druer kendt over hele landet. Sådan startede vinfirmaet, i dag kendt som Delicato Family Vineyards ledet af 3. generation, Chris og Jasper Indelicato. Delicato Family Vineyards er i dag blandt de allerstørste vinavlere i USA, med vinmarker i Napa, Sonoma, Lodi og Monterey. Delicato har en række vinhuse, hvor man har specialiseret sig i enkeltdruevine, og hvor man har vinmarkerne beliggende på netop de steder i Californiens mangfoldige klimazoner, hvor de enkelte druesorter trives bedst. Huse med vine på henholdsvis Zinfandel-, Pinot Noir-, Merlot- og Viognier-druer.
  Fra <a href="/sog/?q=Californien">californien</a> området i <a href="/sog/?q=usa">USA</a>
  Fra californien området i USA
  Monterey vinområde er en AVA (American Viticultural Area, den amerikanske vin-klassifikation svarende til det franske AOC ) i den nordlige del af Californiens Central Coast. Monterey er et kulturelt og oplevelsesmæssigt mekka, og er udødeliggjort af f.eks. John Steinbeck der boede her, mens han skrev bl.a. Øst For Paradis, og siden 1958 den årlige Jazz Festuvak som har præsenteret både Louis Armstrong, Dizzy Gillespie, og Billie Holiday. Vinmæssigt er det især Chardonnay og Pinot Noir der dyrkes, og områdets vinstil er at betragte som ”cool-climate”. Den maritime indflydelse, briserne og tågebankerne fra Stillehavet giver den så eftertragtede kombination af varme dage og kølige nætter og morgener.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt