Noble Vines Pinot Noir - 667 2021

USA
USA
Californien
Monterey
  • Wine Enthusiast
    2021
    2021
    91 Point
  • Oldenburgs Vinguide
    2019
    2019
    17 Point
  • Decanter
    2018
    2018
    90 Point

Mørk og dyb Pinot Noir fra Californien. Fremragende smag af skovjordbær, hindbær og sorte kirsebær, som gør den perfekt til de kraftige kødretter.

Læs mere
  • Wine Enthusiast
    2021
    2021
    91 Point
  • Oldenburgs Vinguide
    2019
    2019
    17 Point
  • Decanter
    2018
    2018
    90 Point

Mørk og dyb Pinot Noir fra Californien. Fremragende smag af skovjordbær, hindbær og sorte kirsebær, som gør den perfekt til de kraftige kødretter.

Læs mere
    Pinot Noir - 667 2021
    199
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Fed fisk
    Kalv
    Lyst fjerkræ
    Nordisk køkken
    Ost
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Hindbær

    Hindbær

    Svampe

    Svampe

    Nellike

    Nellike

    Vanilje

    Vanilje

    Tranebær

    Tranebær

    The

    The

    Druer
    Pinot Noir

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Forskellige druesorter yder deres bedste under meget forskellige betingelser. Nogle druetyper trives nærmest over alt i verden. De tager bare karakter af det sted de er dyrket. Andre er mere vanskelige. De kræver helt bestemte betingelser for overhovedet at lykkes. Pinot Noir-druen er nok kendt som den med flest prinsessenykker. En drue der bestemt ikke bryder sig om at det er for varmt, eller for koldt. Helst ikke for tørt, men endelig ikke helt fugtigt. Lidt sol, lidt kystklima med lette havbriser, kølige morgener og lidt høj klar middagssol - så trives Pinot Noir og danner potentiale for himmelsk vin. Lige sådan, er det i Monterey's Lucia Highlands i Californien. En type af Pinot Noir som er mørkere, dybere, mere tannisk og krydret end Pinot Noir sædvanligvis er. Her er en sensuel Pinot Noir, der ud over de sædvanlige skovjordbær og hindbær har tydelige spor af bitter cacao, salvie og sorte kirsebær. Så flot, så flot og sikken en vin til f.eks. laks og lammekoteletter lige fra grillen.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Delicato - wide - 1_Edit.jpg
    Produceret af Delicato
    Da Gasparé Indelicato emigrerede til Californien i 1912 fra den lille landsby Campobello på Sicilien, var det helt naturligt, at han blev vinfarmer, for det var hans far, hans bedstefar og i generationer så langt tilbage som man kunne huske var man beskæftiget med vinavl. I 1924 plantede han sin første vinstok i Californien, og allerede efter få år var kvaliteten af Gasparé’s californiske druer kendt over hele landet. Sådan startede vinfirmaet, i dag kendt som Delicato Family Vineyards ledet af 3. generation, Chris og Jasper Indelicato. Delicato Family Vineyards er i dag blandt de allerstørste vinavlere i USA, med vinmarker i Napa, Sonoma, Lodi og Monterey. Delicato har en række vinhuse, hvor man har specialiseret sig i enkeltdruevine, og hvor man har vinmarkerne beliggende på netop de steder i Californiens mangfoldige klimazoner, hvor de enkelte druesorter trives bedst. Huse med vine på henholdsvis Zinfandel-, Pinot Noir-, Merlot- og Viognier-druer.
    Fra <a href="/sog/?q=Californien">californien</a> området i <a href="/sog/?q=usa">USA</a>
    Fra californien området i USA
    Monterey vinområde er en AVA (American Viticultural Area, den amerikanske vin-klassifikation svarende til det franske AOC ) i den nordlige del af Californiens Central Coast. Monterey er et kulturelt og oplevelsesmæssigt mekka, og er udødeliggjort af f.eks. John Steinbeck der boede her, mens han skrev bl.a. Øst For Paradis, og siden 1958 den årlige Jazz Festuvak som har præsenteret både Louis Armstrong, Dizzy Gillespie, og Billie Holiday. Vinmæssigt er det især Chardonnay og Pinot Noir der dyrkes, og områdets vinstil er at betragte som ”cool-climate”. Den maritime indflydelse, briserne og tågebankerne fra Stillehavet giver den så eftertragtede kombination af varme dage og kølige nætter og morgener.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt