Paternoster Don Anselmo 2016

Italien
Italien
Basilicata

Kompleks og karakterfuld vin, hvor smagsindtrykket er domineret af flotte nuancer med blåbær og kirsebær. Den markerende tannin giver vinen flot karakter.

Læs mere

Kompleks og karakterfuld vin, hvor smagsindtrykket er domineret af flotte nuancer med blåbær og kirsebær. Den markerende tannin giver vinen flot karakter.

Læs mere
    Don Anselmo 2016
    475
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Fransk landkøkken
    Italiensk mad
    Lam
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Smagsnoter
    Hvid peber

    Hvid peber

    Kirsebær

    Kirsebær

    Røg

    Røg

    Blomme

    Blomme

    Timian

    Timian

    Druer
    Aglianico

    Beskrivelse

    Don Anselmo er benchmark for Aglianico de Vulture vinene fra Basilicata, Vinen er opkaldt efter grundlæggeren af vinhuset, Anselmo Paternoster. Druerne til Don Anselmo kommer fra egne vinmarker, primært Villa RoTondo, men også fra andre marker. Fælles for druerne er, at de kommer fra gamle vinstokke, der kun producerer ganske lidt druer, men til gengæld af meget høj kvalitet. Druerne høstes sidst i slutningen af oktober. Druerne sorteres manuelt og afstilkes inden de presses ganske let. Most og drueskind ligger i rustfrie ståltanke ved lave temperaturer i 15 dage for at opnå optimal koncentration. Gæringen sker også i rustfrie ståltanke ved 25 grader. Vinen lagrer i 12-14 måneder afhængig af årgang i Slavonske 6.000 liter fade (50%) og franske 225 liter fade (50%), hvorefter vinen sammenstikkes og tappes på flaske for at lagre yderligere 12 måneder inden den frigives til salg.

    Don Anselmo har en dyb rød farve, ja næsten sort, i bouqueten findes chokolade, brombær og kirsebær. Smagen er meget kompleks, en vin hvor smagsindtrykkene skifter hele tiden, men blåbær- og kirsebær-nuancer er nogle af dem der går igen. Vinen har en markant tannin der er med til at give vinen karakter og får en til at tænke på en stor Barolo. Don Anselmo bør serveres ved 18 grader i store glas eller dekanteres først.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Paternoster - wide - 5_Edit.jpg
    Produceret af Paternoster
    Paternoster betyder vores fader og i dette tilfælde passer det rigtig godt, fordi Paternoster er det vinhus der har sat Basilicata på det vinmæssige verdenskort. Paternoster blev grundlagt i 1925 af Anselmo Paternoster som dette år producerede den første Aglianico-vin til eget forbrug i landsbyen Barile, der i dag er centrum for produktionen af Aglianico del Vulture. I dag råder Paternoster over 20 hektar vinmarker fordelt på følgende marker: Rotondo, Macarico, Pian di Carro og Gelosia. Den væsentligste drue er Aglianico, men der dyrkes også Moscato og Fiano. Det var Anselmos søn, Pino, der gjorde Paternoster og Aglianico di Vulture kendt uden for Basilicata. Pino Paternoster introducerede fadlagring i Basilicata og han forstod vigtigheden af terroir, den rigtige jordbund/beliggenhed til den enkelte druesort.
    Fra <a href="/sog/?q=Basilicata">basilicata</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra basilicata området i Italien
    Basilicata er en af Italiens fattigste regioner og har tidligere haft svært ved at markere sig som et seriøs vinområde. Da Basilicata fik sin egen DOC-status i 1973, begyndte Basilicata for alvor at sælge vine under eget navn, tidligere blev meget af vinen solgt som bulk til andre regioner. Der er en betydeliglig kvalitetsforskel på de forskellige områder i Basilicata, men vinene fra den nordlige del af Basilicata, omkring Monte Vultur, med vulkansk undergrund, regnes for det bedste område. Aglianico del Vulture er den drue som har gjort Basilicata kendt, druen er kendt for give lukkede vine i begyndelsen, der med alderen åbner op og giver nogle interessante kødfyldte, tanninholdige vine med mørke bær og chokolade i smagen.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt