Paternoster Don Anselmo 2016
Kompleks og karakterfuld vin, hvor smagsindtrykket er domineret af flotte nuancer med blåbær og kirsebær. Den markerende tannin giver vinen flot karakter.
Læs mereKompleks og karakterfuld vin, hvor smagsindtrykket er domineret af flotte nuancer med blåbær og kirsebær. Den markerende tannin giver vinen flot karakter.
Læs mereHvid peber
Kirsebær
Røg
Blomme
Timian
Beskrivelse
Don Anselmo er benchmark for Aglianico de Vulture vinene fra Basilicata, Vinen er opkaldt efter grundlæggeren af vinhuset, Anselmo Paternoster. Druerne til Don Anselmo kommer fra egne vinmarker, primært Villa RoTondo, men også fra andre marker. Fælles for druerne er, at de kommer fra gamle vinstokke, der kun producerer ganske lidt druer, men til gengæld af meget høj kvalitet. Druerne høstes sidst i slutningen af oktober. Druerne sorteres manuelt og afstilkes inden de presses ganske let. Most og drueskind ligger i rustfrie ståltanke ved lave temperaturer i 15 dage for at opnå optimal koncentration. Gæringen sker også i rustfrie ståltanke ved 25 grader. Vinen lagrer i 12-14 måneder afhængig af årgang i Slavonske 6.000 liter fade (50%) og franske 225 liter fade (50%), hvorefter vinen sammenstikkes og tappes på flaske for at lagre yderligere 12 måneder inden den frigives til salg.
Don Anselmo har en dyb rød farve, ja næsten sort, i bouqueten findes chokolade, brombær og kirsebær. Smagen er meget kompleks, en vin hvor smagsindtrykkene skifter hele tiden, men blåbær- og kirsebær-nuancer er nogle af dem der går igen. Vinen har en markant tannin der er med til at give vinen karakter og får en til at tænke på en stor Barolo. Don Anselmo bør serveres ved 18 grader i store glas eller dekanteres først.