Paternoster Synthesi 2018

Italien
Italien
Basilicata
 • Fallstaff
  2017
  2017
  91 Point
 • James Suckling
  2017
  2017
  90 Point
 • Wine Spectator
  2017
  2017
  90 Point

Tør, intens og frugtig italiener med en god robusthed og dejlige toner af chokolade og kirsebær. Vinen afsluttes af en god lang eftersmag.

Læs mere
 • Fallstaff
  2017
  2017
  91 Point
 • James Suckling
  2017
  2017
  90 Point
 • Wine Spectator
  2017
  2017
  90 Point

Tør, intens og frugtig italiener med en god robusthed og dejlige toner af chokolade og kirsebær. Vinen afsluttes af en god lang eftersmag.

Læs mere
  Synthesi 2018
  155
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Italiensk mad
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Smagsnoter
  Hvid peber

  Hvid peber

  Kirsebær

  Kirsebær

  Røg

  Røg

  Blomme

  Blomme

  Timian

  Timian

  Druer
  Aglianico

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Bouqueten er intens med kirsebær, mandel og trøfler. Smagen er tør, intens og frugtig med en god robusthed og lækre toner af chokolade og kirsebær. Vinen har som ung (2-4 år) et højt indhold af tannin og kan med fordel dekanteres inden servering. God, lang eftersmag.

  Skøn og lagret anmelder-darling

  Synthesi kommer fra forskellige af Paternosters egne marker omkring Barile. Markerne ligger i 450-600 meters højde over havet og jordbunden er vulkansk. Høsten af Aglianico-druerne foregår manuelt medio oktober, og druerne køres omgående til kælderen for at blive vinificeret. Efter ankomsten til kælderen fjernes stilkene, druerne presses, og mosten og drueskindet ligger til maceration (udblødning) i rustfrie ståltanke i 10 dage. Herefter sættes gæringen i gang ved 25/28 grader. Under macerationen foretages der ”overpumpning” af mosten for at trække mest mulig koncentration ud af drueskindet. Efter endt gæring fyldes 80% af vinen på 6.000 liter store slavonske træfade, og de sidste 20% fyldes på 225 liter franske fade. Vinen lagrer 5-6 måneder på fade inden det endelige sammenstik foretages, og aftapningen finder sted.

  Synthesi lagrer yderligere 7-8 måneder på flaske inden den frigives til salg. Farven er nu rubinrød men vil skifte til granatrød med alderen.

  Perfekt til kødretter

  Synthesi passer til mange retter, men udmærker sig særligt som akkompagnement til det franske landkøkken, italienske retter, mørkt fjerkræ og oksekød.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Paternoster - wide - 5_Edit.jpg
  Produceret af Paternoster
  Paternoster betyder vores fader og i dette tilfælde passer det rigtig godt, fordi Paternoster er det vinhus der har sat Basilicata på det vinmæssige verdenskort. Paternoster blev grundlagt i 1925 af Anselmo Paternoster som dette år producerede den første Aglianico-vin til eget forbrug i landsbyen Barile, der i dag er centrum for produktionen af Aglianico del Vulture. I dag råder Paternoster over 20 hektar vinmarker fordelt på følgende marker: Rotondo, Macarico, Pian di Carro og Gelosia. Den væsentligste drue er Aglianico, men der dyrkes også Moscato og Fiano. Det var Anselmos søn, Pino, der gjorde Paternoster og Aglianico di Vulture kendt uden for Basilicata. Pino Paternoster introducerede fadlagring i Basilicata og han forstod vigtigheden af terroir, den rigtige jordbund/beliggenhed til den enkelte druesort.
  Fra <a href="/sog/?q=Basilicata">basilicata</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra basilicata området i Italien
  Basilicata er en af Italiens fattigste regioner og har tidligere haft svært ved at markere sig som et seriøs vinområde. Da Basilicata fik sin egen DOC-status i 1973, begyndte Basilicata for alvor at sælge vine under eget navn, tidligere blev meget af vinen solgt som bulk til andre regioner. Der er en betydeliglig kvalitetsforskel på de forskellige områder i Basilicata, men vinene fra den nordlige del af Basilicata, omkring Monte Vultur, med vulkansk undergrund, regnes for det bedste område. Aglianico del Vulture er den drue som har gjort Basilicata kendt, druen er kendt for give lukkede vine i begyndelsen, der med alderen åbner op og giver nogle interessante kødfyldte, tanninholdige vine med mørke bær og chokolade i smagen.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt