Paternoster Synthesi 2018

Italien
Italien
Basilicata
  • Fallstaff
    2017
    2017
    91 Point
  • James Suckling
    2017
    2017
    90 Point
  • Wine Spectator
    2017
    2017
    90 Point

Tør, intens og frugtig italiener med en god robusthed og dejlige toner af chokolade og kirsebær. Vinen afsluttes af en god lang eftersmag.

Læs mere
  • Fallstaff
    2017
    2017
    91 Point
  • James Suckling
    2017
    2017
    90 Point
  • Wine Spectator
    2017
    2017
    90 Point

Tør, intens og frugtig italiener med en god robusthed og dejlige toner af chokolade og kirsebær. Vinen afsluttes af en god lang eftersmag.

Læs mere
    Synthesi 2018
    155
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Fransk landkøkken
    Italiensk mad
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Smagsnoter
    Hvid peber

    Hvid peber

    Kirsebær

    Kirsebær

    Røg

    Røg

    Blomme

    Blomme

    Timian

    Timian

    Druer
    Aglianico

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Bouqueten er intens med kirsebær, mandel og trøfler. Smagen er tør, intens og frugtig med en god robusthed og lækre toner af chokolade og kirsebær. Vinen har som ung (2-4 år) et højt indhold af tannin og kan med fordel dekanteres inden servering. God, lang eftersmag.

    Skøn og lagret anmelder-darling

    Synthesi kommer fra forskellige af Paternosters egne marker omkring Barile. Markerne ligger i 450-600 meters højde over havet og jordbunden er vulkansk. Høsten af Aglianico-druerne foregår manuelt medio oktober, og druerne køres omgående til kælderen for at blive vinificeret. Efter ankomsten til kælderen fjernes stilkene, druerne presses, og mosten og drueskindet ligger til maceration (udblødning) i rustfrie ståltanke i 10 dage. Herefter sættes gæringen i gang ved 25/28 grader. Under macerationen foretages der ”overpumpning” af mosten for at trække mest mulig koncentration ud af drueskindet. Efter endt gæring fyldes 80% af vinen på 6.000 liter store slavonske træfade, og de sidste 20% fyldes på 225 liter franske fade. Vinen lagrer 5-6 måneder på fade inden det endelige sammenstik foretages, og aftapningen finder sted.

    Synthesi lagrer yderligere 7-8 måneder på flaske inden den frigives til salg. Farven er nu rubinrød men vil skifte til granatrød med alderen.

    Perfekt til kødretter

    Synthesi passer til mange retter, men udmærker sig særligt som akkompagnement til det franske landkøkken, italienske retter, mørkt fjerkræ og oksekød.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Paternoster - wide - 5_Edit.jpg
    Produceret af Paternoster
    Paternoster betyder vores fader og i dette tilfælde passer det rigtig godt, fordi Paternoster er det vinhus der har sat Basilicata på det vinmæssige verdenskort. Paternoster blev grundlagt i 1925 af Anselmo Paternoster som dette år producerede den første Aglianico-vin til eget forbrug i landsbyen Barile, der i dag er centrum for produktionen af Aglianico del Vulture. I dag råder Paternoster over 20 hektar vinmarker fordelt på følgende marker: Rotondo, Macarico, Pian di Carro og Gelosia. Den væsentligste drue er Aglianico, men der dyrkes også Moscato og Fiano. Det var Anselmos søn, Pino, der gjorde Paternoster og Aglianico di Vulture kendt uden for Basilicata. Pino Paternoster introducerede fadlagring i Basilicata og han forstod vigtigheden af terroir, den rigtige jordbund/beliggenhed til den enkelte druesort.
    Fra <a href="/sog/?q=Basilicata">basilicata</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra basilicata området i Italien
    Basilicata er en af Italiens fattigste regioner og har tidligere haft svært ved at markere sig som et seriøs vinområde. Da Basilicata fik sin egen DOC-status i 1973, begyndte Basilicata for alvor at sælge vine under eget navn, tidligere blev meget af vinen solgt som bulk til andre regioner. Der er en betydeliglig kvalitetsforskel på de forskellige områder i Basilicata, men vinene fra den nordlige del af Basilicata, omkring Monte Vultur, med vulkansk undergrund, regnes for det bedste område. Aglianico del Vulture er den drue som har gjort Basilicata kendt, druen er kendt for give lukkede vine i begyndelsen, der med alderen åbner op og giver nogle interessante kødfyldte, tanninholdige vine med mørke bær og chokolade i smagen.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt