Pertinace Barolo 2019

Italien
Italien
Piemonte
Barolo
 • VinAvisen
  2019
  2019
 • Din Vin Guide
  2019
  2019
  90 Point
 • Gastromand
  2018
  2018
  Bedst i test

Imødekommende, klassisk og kraftfuld. En rødvin der flot demonstrerer den elegante stil La Morra er så kendt for.

Læs mere
 • VinAvisen
  2019
  2019
 • Din Vin Guide
  2019
  2019
  90 Point
 • Gastromand
  2018
  2018
  Bedst i test

Imødekommende, klassisk og kraftfuld. En rødvin der flot demonstrerer den elegante stil La Morra er så kendt for.

Læs mere
  Spar 25%
  Barolo 2019

  Før 399 kr.

  299
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fed fisk
  Gris
  Italiensk mad
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Ost
  Trøffel
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Rose

  Rose

  Læder

  Læder

  Anis

  Anis

  Ler

  Ler

  Blomme

  Blomme

  Hindbær

  Hindbær

  Druer
  Nebbiolo

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Kongernes vin fra Piemonte

  Kronjuvel, kongevin og en af de store klassikere fra Italien. Barolo er uden tvivl den mest elegante af de store italienske rødvine, og dén italienske rødvin, der lokker Bourgogne-entusiasterne til det støvleformede vinland. Den klassiske Barolo er kompleks, kraftig og elegant og vil i sin ungdom være tanninrig og efterhånden som vinen ældes blive blødere og mere moden i sin frugt. Pertinaces fine eksemplar er imødekommende allerede nu og demonstrerer flot den elegante stil, som vinene fra La Morra er kendt for – allerede ved frigivelsen.

  Moderne stil fra La Morra

  Druerne til Pertinace Barolo kommer fra La Morra-kommunen. La Morra er en af de største kommuner og er kendt for sine elegante rødvine med bløde tanniner. Det skyldes bl.a. jordbundsforholdet, hvor vinstokkene ikke behøver at søge langt efter vand.

  Efter 40-60 dage i temperaturregulerede rustfri ståltanke lagrer vinen 24 måneder på slavonske egetræsfade. I glasset står vinen granatrød med orange toner og byder på intense, vedvarende aromaer med vilde bær, krydderier og lakridste. På tungen er vinen overraskende blød for en Barolo, der endnu er ung. Vinen har bag den runde smag stadig de faste tanniner, og finishen er lang og vedholdende.

  Pertinace er på mange måder en "traditionalist", men den gamle diskussion om modernister versus traditionalister bliver ikke brugt i samme omfang længere. I dag er det langt mere nuanceret, og de enkelte producenter har i stedet har fokus på, hvad druematerialet fra de enkelte parceller giver. Herefter tager vinbonden stilling til stilen, der ønskes af den enkelte vin.

  Flot match til vildt, trøfler og efterårsretter

  Nyd vinen til vildt serveret med svampe, til et godt stykke rødt kød eller til lagret ost. Vinen er selvsagt også et oplagt match til trøfler – om de dækker din rørte tatar eller din italienske pastaret.

  Læs hele beskrivelsen
  H - vendemmia_240_Edit.jpg
  Produceret af Pertinace
  Navnet Pertinace er mere end 1000 år gammelt, men tag ikke fejl. Pertinace er et moderne vinhus, selvom rødderne er dybt forandret i Piemontes vintradition. Cantina Pertinace er lokaliseret i byen Treiso, der ligger i 410 kilometers højde. Treiso er berømt for sine Barbaresco-vine og det var da også skabelsen af gode Barbaresco-vine, der i 1973 fik Maria Barbero og 13 andre vinbønder til at stifte vinkooperativet. Dengang var det primært Nebbiolo-druen, der blev dyrket, men i takt med at flere kom til og markarealet blev udvidet kom områdets øvrige druer som Barbera og Dolcetto også til. I 2016 bestod kooperativet af 20 vinbønder og Cantina Pertinace råder i dag over 110 hektar vinmarker.
  Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra piemonte området i Italien
  Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt