Pléyades Garnacha/Syrah 2022

Spanien
Spanien
Campo de Borja

Pléyades-vinene kommer fra den lille by Longares i hjertet af Cariñena - den ældste DO i Aragon. Vinmarkerne består af vinstokke med en gennemsnitsalder på 25 år, beplantet som ”bush vines”, der giver ganske intense druer.

Læs mere

Pléyades-vinene kommer fra den lille by Longares i hjertet af Cariñena - den ældste DO i Aragon. Vinmarkerne består af vinstokke med en gennemsnitsalder på 25 år, beplantet som ”bush vines”, der giver ganske intense druer.

Læs mere
  Garnacha/Syrah 2022
  99
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Smagsnoter
  Læder

  Læder

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Blåbær

  Blåbær

  Chokolade

  Chokolade

  Tobak

  Tobak

  Sort peber

  Sort peber

  Druer
  Garnacha
  Shiraz

  Beskrivelse

  Pléyades-vinene kommer fra et innovativt kooperativ, der ligger i den lille by Longares i hjertet af Cariñena. Cariñena er den ældste DO i Aragon. Et lille område kendt som det “vilde” Spanien, spækket med romerske ruiner, hvor bl.a. Goya tilbragte en stor del af sin ungdom. Vineriet råder over mere en 3.000 hektar vinmarker. Vinmarkerne består af vinstokke med en gennemsnitsalder på 25 år, beplantet som ”bush vines”, der giver ganske intense druer. Der anvendes ikke kunstvanding i marken. Vineriet er topmoderne, med det nyeste vinfremstillingsudstyr. Bag vinene står et stærkt team af vinmagere. En af disse er Ana Becoechea, en ung dynamisk, prisvindene spanier, der er uddannet ønolog. Hun har tidligere arbejdet i Duero i Portugal, og hun har en forkærlighed for de frugtdrevne vine, hvilket da også kendetegner Pléyades-serien. En anden er David Morrison, der fungerer som konsulterende ønolog. David kommer fra Australien, men har en stor del af sin viden og erfaring fra Bordeaux. Hans 22-årige lange erfaring fra begge jordens halvkugler, betyder, at han har oplevet 35 forskellige årgange. Hans vision er, at kombinere vinens kvalitet med forbrugerens præferencer. Pléyades-serien er unikke vine baseret på klassiske spanske og franske druer i en moderne indpakning. Pléyades Garnacha Shiraz kommer fra vinmarker i Longares, ved bjerget Moncaya. Ekstreme temperaturforskelle, varme somre, kolde vintre, varme dage og kolde nætter i kombination med en jordbund, der primært bestående af kalksten udmønter sig i elegante vine, der virkelig udtrykker det lokale terroir. Når druerne er sorteret og afstilket, sættes gæringen i gang i temperaturkontrollerede ståltanke. Inden aftapning filtreres og koldstabiliseres vinen. Pléyades Garnacha Shiraz har en meget dyb farve i glasset. Den intense bouquet er domineret af sort peber, viol, kirsebær og vanille. Vinen er frugtrig, struktureret og rund med silkebløde tanniner der afsluttes med en lang frisk eftersmag med intense bær-noter.
  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Campo de Borja">campo de borja</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra campo de borja området i Spanien
  Campo de Borja-regionen ligger i det nordøstlige Spanien i provinsen Aragonien, syd for Rioja og Navarra, mellem floden Ebro og den 2.000 meter høje bjergkæde Sierra del Moncayo. Området dækker et areal på i alt 7.400 hektarer. Undergrunden består af en brun-grå limsten, og vinmarkerne ligger i en ca. 450 meters højde. Området er kendt for sine koncentrerede vine, der skyldes det udprægede kontinentale og barske klima med bagende varme somre og meget kolde vintre. Ydermere blæser der meget ofte en særdeles tør vind fra nord. Næsten 90 % af produktionen er rødvin.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt