Poggio Al Tufo Cabernet Sauvignon 2020

Italien
Italien
Toscana
 • James Suckling
  2018
  2018
  93 Point
 • James Suckling
  2016
  2016
  94 Point
 • James Suckling
  2015
  2015
  91 Point

Harmonisk, elegant vin med solbær, grøn peber og vanille i smagen. Medium fyldig og flot afbalanceret mellem frugt og tannin.

Læs mere
 • James Suckling
  2018
  2018
  93 Point
 • James Suckling
  2016
  2016
  94 Point
 • James Suckling
  2015
  2015
  91 Point

Harmonisk, elegant vin med solbær, grøn peber og vanille i smagen. Medium fyldig og flot afbalanceret mellem frugt og tannin.

Læs mere
  Cabernet Sauvignon 2020
  175
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Flødebaserede retter
  Italiensk mad
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Solbær

  Solbær

  Cedertræ

  Cedertræ

  Krydderier

  Krydderier

  Grafit

  Grafit

  Druer
  Cabernet Sauvignon

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Poggio al Tufo er en 66 ha. stor vingård der har tilhørt Tommasi-familien siden 1997. Vingården ligger ved landsbyen Pitigliano (Grossseto) i  Maremma i den sydlige del af Toscana. Her er der udelukkende anvendt Cabernet Sauvignon-druer fra vinmarken Rompicollo. Efter en omhyggelig udvælgelse af druerne, presses de og selve gæringen tager 10 dage i temperaturkontrollerede ståltanke. Vinen modner i 12 måneder på 6.500 liter store fade af Slavonsk egetræ. De store fade afrunder vinen uden at fadsmagen overdøver vinen. Vinen har en intens kirsebærrød farve. Hindbær, solbær og vanille er de markante elementer i bouqueten. Smagen er halvtør og elegant med en medium fyldighed og fin balance mellem frugt og tannin. De fremtrædende smagsindtryk er solbær, grøn peber og tobaksblade. Vinen bør serveres let afkølet ved 16-18 grader.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Poggio al Tufo - wide - 2_Edit.jpg
  Produceret af Poggio al Tufo
  Poggio (bakke) al Tufo (vulkansk jord) er en 66 ha. stor ejendom som ligger ved byen Pittigliano – ca. 1½ times kørsel nord for Rom. Ejendommen ligger 350 meter over havet. Netop her findes et meget spændende mikroklima med varme solrige dage og kølige nætter som følge af vinde, der kommer ind fra havet, som ligger blot 25 km borte. Ejendommen ejes af Tommasi familien som overtog ejendommen i 1997. Tommasi familien er kendt for sine flotte Amarone-vine fra Valpolicella – men det er vigtigt at understrege at de 2 vinhuse drives hver for sig. Allerede i 1998, efter en grundig analyse af jordbunden, begyndte en sanering af markerne for at sikre at de rigtige druesorter og kloner blev plantet de rigtige steder. De nye vinstokke er plantet tæt for at stresse vinstokkene og derved opnå mere koncentrerede vine.
  Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra toscana området i Italien
  Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt