Poggio Al Tufo Vigneto Rompicollo 2021

Italien
Italien
Toscana
 • James Suckling
  2017
  2017
  91 Point
 • James Suckling
  2016
  2016
  93 Point
 • James Suckling
  2015
  2015
  92 Point

Værdi for pengene og topkvalitet fra Toscana! Flot frugtbouquet, ekstremt god struktur og velbalanceret smag, der gør denne vin enestående.

Læs mere
 • James Suckling
  2017
  2017
  91 Point
 • James Suckling
  2016
  2016
  93 Point
 • James Suckling
  2015
  2015
  92 Point

Værdi for pengene og topkvalitet fra Toscana! Flot frugtbouquet, ekstremt god struktur og velbalanceret smag, der gør denne vin enestående.

Læs mere
  Vigneto Rompicollo 2021
  165
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Kalv
  Lam
  Lyst fjerkræ
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Tomat

  Tomat

  Balsamico

  Balsamico

  Oregano

  Oregano

  Espresso

  Espresso

  Solbær

  Solbær

  Cedertræ

  Cedertræ

  Krydderier

  Krydderier

  Grafit

  Grafit

  Druer
  Sangiovese
  Cabernet Sauvignon

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Værdi for pengene og topkvalitet fra Toscana! Tommasi er kendt for sine Amarone-vine fra Veneto men høster også internationale anerkendelser for sine Toscana-vine. Dette pragteksempel på området har en intens dybrød farve, en frugtagtig bouquet med røde bær og en velbalanceret smag med en ekstrem god struktur mellem frugt og tannin, som gør denne vin enestående.

  Poggio al Tufo ligger i Pitigliano i hjertet af Maremma og den 66h store vingård har siden 1997 tilhørt Tommasi-familien. Vinmarkerne ligger perfekt: 350 meter over havet med en god eksponering mod syd og vulkansk jord. Rompicollo-vinmarken blev genplantet i 1998 og vinstokkene blev sat tæt - 6.500 vinstokke pr. ha. - for at "stresse" vinstokkene til at yde deres bedste. Beplantningen er 60 % Sangiovese og 40 % Cabernet Sauvignon. Gæringen finder sted i rustfrie, temperaturkontrollerede tanke i ca. 10 dage - efterfulgt af 1 års fadlagring i både nye og gamle fade. Farven er intens dybrød, bouqueten frugtagtig med røde bær - en velbalanceret smag med en god struktur mellem frugt og tannin. En medium fyldig vin, der bør nydes indenfor 4-5 år efter høståret.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Poggio al Tufo - wide - 2_Edit.jpg
  Produceret af Poggio al Tufo
  Poggio (bakke) al Tufo (vulkansk jord) er en 66 ha. stor ejendom som ligger ved byen Pittigliano – ca. 1½ times kørsel nord for Rom. Ejendommen ligger 350 meter over havet. Netop her findes et meget spændende mikroklima med varme solrige dage og kølige nætter som følge af vinde, der kommer ind fra havet, som ligger blot 25 km borte. Ejendommen ejes af Tommasi familien som overtog ejendommen i 1997. Tommasi familien er kendt for sine flotte Amarone-vine fra Valpolicella – men det er vigtigt at understrege at de 2 vinhuse drives hver for sig. Allerede i 1998, efter en grundig analyse af jordbunden, begyndte en sanering af markerne for at sikre at de rigtige druesorter og kloner blev plantet de rigtige steder. De nye vinstokke er plantet tæt for at stresse vinstokkene og derved opnå mere koncentrerede vine.
  Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra toscana området i Italien
  Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt