Prats & Symington Prazo de Roriz 2019

Portugal
Portugal
Douro

Skøn rødvin med friske frugtaromaer med en anelse krydderi samt eukalyptus. En kompakt smag, hvor man fornemmer nuancer af sorte kirsebær, peber og krydderier.

Læs mere

Skøn rødvin med friske frugtaromaer med en anelse krydderi samt eukalyptus. En kompakt smag, hvor man fornemmer nuancer af sorte kirsebær, peber og krydderier.

Læs mere
  Prazo de Roriz 2019
  175
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Lam
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Varme krydderier

  Varme krydderier

  Solbær

  Solbær

  Skovbær

  Skovbær

  Skovbund

  Skovbund

  Anis

  Anis

  Brombær

  Brombær

  Granatæble

  Granatæble

  Tobak

  Tobak

  Druer
  Tinta Barroca
  Touriga Nacional
  Touriga Franca
  Tinta Roriz
  Tinta Amarela

  Beskrivelse

  Prazo de Roriz kommer fra de to Quintaer Quintas de Roriz 70 % og Quinta da Perdiz 30 %. Druesammensætningen er mangfoldig og består af Tinta Barroca 39 %, Touriga Nacional 15 %, Touriga Franca 15 %, Tinta Roriz 12 %, Tinta Amarela 9 % samt øvrige 10 %. Har lagret til dels på rustfri stålfade og til dels på 2. års franske egetræsfade. Friske frugtagtige aromaer med en anelse krydderi samt eukalyptus. En kompakt smag hvor man fornemmer nuancer af sorte kirsebær, peber og krydderier.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Prats & Symington - wide - 6_Edit.jpg
  Produceret af Prats & Symington
  Partnerskabet mellem portvinsfamilien Symington og den tidligere ejer af Château Cos d’Estournel i Saint-Estèphe,Medoc, Bruno Prats, startede i 1999, da man blev enige om, sammen, at producere topbordvine dyrket i Douro-dalen. Målet var at bruge erfaringen fra produktionen af store Bordeaux-vine til at frembringe topvine på druesorter, der traditionelt bruges til fremstilling af portvine. Prats & Symington ejer nu sammen de 2 top-estates i Douro-dalen: Quinta de Roriz og Quinta da Perdiz. Roriz ligger ned til bredden af Douro-floden, mens Perdiz ligger på den anden side af bjerget, ned til bifloden Torto – to Quianta’er med forskellige mikroklimaer, men begge med en stor andel af de to druesorter Touriga Nacional og Touriga Franca, som regnes for de bedste sorter til frembringelse af store Douro-vine. Følgende 3 vine produceres: Chryseia, Post Scriptum og Prazo de Roriz.
  Fra <a href="/sog/?q=Douro">douro</a> området i <a href="/sog/?q=portugal">Portugal</a>
  Fra douro området i Portugal
  Den portugisiske vinregion Douro følger, som navnet antyder, Dourofloden, der skærer sig igennem det nordlige Portugal. Den er præget af verdens måske mest stejle vinterrasser, anlagt for flere hundrede år siden. Skifer og granit præger jordbunden, og mellem vinmarkerne står pittoreske appelsintræer, oliven, fyr og korkeg. Douro-regionen står for nogle af de absolut bedste og mest komplekse portugisiske bordvine, men det er naturligvis først og fremmest for portvinene, at området er kendt.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt