Prophet´s Rock Pinot Noir - Retrospect 2015

New Zealand
New Zealand
Central Otago

Yndefuld med kraftfuld bouquetenaf mørke bær, tørrede krydderurter, violer og trøfler. I smagen koncentreres disse elementer, der pakkes ind i fløjlsbløde tanniner.

Læs mere

Yndefuld med kraftfuld bouquetenaf mørke bær, tørrede krydderurter, violer og trøfler. I smagen koncentreres disse elementer, der pakkes ind i fløjlsbløde tanniner.

Læs mere
  • Sustainable
Pinot Noir - Retrospect 2015
795
kr. /stk
Passer godt til
Gris
Kalv
Mørkt fjerkræ
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Vanilje

Vanilje

Tranebær

Tranebær

The

The

Druer
Pinot Noir

Beskrivelse

Sammen med Cuvée Aux Antipodes er Retrospect Prophet’s Rocks absolutte top-vin. Druerne hentes ligeledes på de bedste parceller fra Home Vineyard. Den frigives tidligst fem år efter høsten, dels for at demonstrere essensen af dette unikke område, dels for at vise tidens gavnlige effekt på komplekse og storslåede vine. Druerne er håndplukkede, afstilkede og gæret med egen gær. Vanen tro anvendes blot et minimum af ekstraktion, og efter den alkoholiske gæring hældes vinen på franske egefade – hvoraf 35% er nye, hvor den gennemgår den malolaktiske gæring. Herefter lagrer vinen yderligere 17 måneder, inden den ufiltreret aftappes på flaske, og hviler yderligere fem år i kældrene hos Prophet’s Rock. Retrospect Pinot Noir har en intens rød farve. I bouqueten er den kraftfuld, men dog fuld af ynde. Mørke bær, tørrede krydderurter, violer og trøfler, for nu bare at nævne nogle af elementerne. I smagen koncentreres elementerne fra bouqueten, der pakkes ind i fløjlsbløde tanniner. Eftersmagen synes ganske vedholdende. En vidunderlig vin der på majestætisk vis kombinerer frugtrigdom, kompleksitet og elegance. En omhyggelig dekantering inden servering er anbefalet. Under 1.000 flasker af denne vin er produceret
Læs hele beskrivelsen
H - Prophets Rock - wide - 2_Edit.jpg
Produceret af Prophets Rock
Prophets Rock blev etableret i Central Ortago i 1999. Målet var dengang at finde et sted at dyrke vin, der ikke mindede om noget andet. Bendigo sub-regionen viste sig egnet, og to vinmarker blev etableret; The Prophet’s Rock Home Vineyard og siden Rocky Point med sin sjældne jordbundsblanding af skiffer, kalk og ler. Der arbejdes med Riesling og Pinot Gris, men omdrejningspunktet er Pinot Noir, hvor ikke færre end otte kloner er i brug. Prophet’s Rock er engageret i bæredygtig produktion, og er medlem af Sustainable Winegrowing New Zealand, men den altovervejende årsag til Prophet’s Rocks succes kan imidlertid tilskrives den New zealandske vinmager Paul Pujol.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt