Prophet´s Rock Pinot Noir - Retrospect 2017

New Zealand
New Zealand
Central Otago
 • James Suckling
  2017
  2017
  98 Point
 • Vinous Media
  2017
  2017
  95 Point

Yndefuld med kraftfuld bouquet af mørke bær, tørrede krydderurter, violer og trøfler. I smagen koncentreres disse elementer, der pakkes ind i fløjlsbløde tanniner.

Læs mere
 • James Suckling
  2017
  2017
  98 Point
 • Vinous Media
  2017
  2017
  95 Point

Yndefuld med kraftfuld bouquet af mørke bær, tørrede krydderurter, violer og trøfler. I smagen koncentreres disse elementer, der pakkes ind i fløjlsbløde tanniner.

Læs mere
  Pinot Noir - Retrospect 2017
  795
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Kalv
  Mørkt fjerkræ
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Sammen med Cuvée Aux Antipodes er Retrospect Prophet’s Rocks absolutte top-vin. Druerne hentes ligeledes på de bedste parceller fra Home Vineyard. Den frigives tidligst fem år efter høsten, dels for at demonstrere essensen af dette unikke område, dels for at vise tidens gavnlige effekt på komplekse og storslåede vine. Druerne er håndplukkede, afstilkede og gæret med egen gær. Vanen tro anvendes blot et minimum af ekstraktion, og efter den alkoholiske gæring hældes vinen på franske egefade – hvoraf 35% er nye, hvor den gennemgår den malolaktiske gæring. Herefter lagrer vinen yderligere 17 måneder, inden den ufiltreret aftappes på flaske, og hviler yderligere fem år i kældrene hos Prophet’s Rock. Retrospect Pinot Noir har en intens rød farve. I bouqueten er den kraftfuld, men dog fuld af ynde. Mørke bær, tørrede krydderurter, violer og trøfler, for nu bare at nævne nogle af elementerne. I smagen koncentreres elementerne fra bouqueten, der pakkes ind i fløjlsbløde tanniner. Eftersmagen synes ganske vedholdende. En vidunderlig vin der på majestætisk vis kombinerer frugtrigdom, kompleksitet og elegance. En omhyggelig dekantering inden servering er anbefalet. Under 1.000 flasker af denne vin er produceret

  Læs hele beskrivelsen
  H - Prophets Rock - wide - 2_Edit.jpg
  Produceret af Prophets Rock
  Prophets Rock blev etableret i Central Otago i 1999. Målet var dengang at finde et sted at dyrke vin, der ikke mindede om noget andet. Bendigo sub-regionen viste sig egnet, og to vinmarker blev etableret; The Prophet’s Rock Home Vineyard og siden Rocky Point med sin sjældne jordbundsblanding af skiffer, kalk og ler. Der arbejdes med Riesling og Pinot Gris, men omdrejningspunktet er Pinot Noir, hvor ikke færre end otte kloner er i brug. Prophet’s Rock er engageret i bæredygtig produktion, og er medlem af Sustainable Winegrowing New Zealand, men den altovervejende årsag til Prophet’s Rocks succes kan imidlertid tilskrives den New zealandske vinmager Paul Pujol.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt