PSI 2021

Spanien
Spanien
Castilla y León
Ribera del Duero
 • Vinous
  2021
  2021
  96 Point

Intens og velsmagende med en friskhed som giver vinen en behagelig kant.

Læs mere
 • Vinous
  2021
  2021
  96 Point

Intens og velsmagende med en friskhed som giver vinen en behagelig kant.

Læs mere
  PSI 2021
  309
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Kalv
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Figen

  Figen

  Cedertræ

  Cedertræ

  Tobak

  Tobak

  Dild

  Dild

  Læder

  Læder

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Druer
  Tempranillo
  Grenache

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Peter Sissecks indgår med produktionen af denne partnerskab med udvalgte lokale, små vinbønder. Disse vinbønder har fokus på kvaliteten og ikke kvantiteten. Absolut en win-win situation for både vinbønderne og Sisseck. Vinen er tilsat en lille smule Grenache, mens resten som sædvanligt er Tempranillo. Mørk i glasset med en herlig og umiddelbar duft, hvor de modne røde frugter finder sammen med friske violer og en antydning af mørke og modne bær. Intens og velsmagende i munden med en friskhed som giver vinen en behagelig kant.

  Læs hele beskrivelsen
  p1.jpg
  Produceret af Dominio de Pingus
  Peter Sisseck har haft enorm succes med sine vine på Dominio de Pingus. Efter at have arbejdet i Frankrig og USA slog Sisseck sig ned i Spanien, hvor han i en periode arbejdede for Hacienda Monasterio før han åbnede sit eget vinhus, Dominio de Pingus. Det, der næsten er mest overvældende ved Pingus, er den overvældende succes, som vinen har haft, lige fra den første årgang blev frigivet i 1995. Primære årsag er nok, at supervinikonet Robert Parker gav fadprøven 96–100 points. Pingus-vinen kommer fra tre parceller med ekstremt gamle Tempranillo vinstokke. Da Peter første gang lejede vinmarkerne, var de yderst forsømte. På trods af at jorden og vinstokkene havde den rigtige dræningsevne og alder, krævede det flere år, hvor man gennem et næsten genialt beskæringsarbejde fik rettet vinstokkene ud, sænket højden og beskåret dem tilpas meget tilbage og dermed lykkedes at give et naturligt lavt udbytte af den rette kvalitet.
  Fra <a href="/sog/?q=Castilla y León">castilla y león</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra castilla y león området i Spanien
  Ribera del Duero er et af Spaniens bedste vindistrikter og også et af de mest trendy, mest interessante og i nyere tid mest omtalte. Herfra kommer Spaniens store, ikoniske vine som f.eks. Vega Sicilia, Aalto, Pesquera og danske Peter Sissecks Pingus. Men ud over sådanne imposante vine, er de mest basale vine herfra også af tårnhøj kvalitet i moderne stil med frugten, frem for fadet i front. Vi befinder os på det centralspanske højlandsplateau i fastlandsklima præget af meget kolde vintre og meget varme somre. Ribera del Duero var et af de områder, der ikke blev angrebet af phylloxera under den altødelæggende vinlus-epedemi i 1800 tallet. Derfor står nogle af Europas ældste vinstokke i Ribera del Duero. Det er hovedsaligt Tempranillo, der dyrkes samt en mindre andel af Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec og Garnacha ( Grenache ). Ribera del Duero fik DO-status i 1982.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt