Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Kalv
Mørkt fjerkræ
Okse
Smagsnoter

Kirsebær

Figen

Cedertræ

Tobak

Dild

Læder

Hindbær

Blomme

Jordbær
Druer
95%
Tempranillo5%
Grenache
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Peter Sissecks indgår med produktionen af denne partnerskab med udvalgte lokale, små vinbønder. Disse vinbønder har fokus på kvaliteten og ikke kvantiteten. Absolut en win-win situation for både vinbønderne og Sisseck. Vinen er tilsat en lille smule Grenache, mens resten som sædvanligt er Tempranillo. Mørk i glasset med en herlig og umiddelbar duft, hvor de modne røde frugter finder sammen med friske violer og en antydning af mørke og modne bær. Intens og velsmagende i munden med en friskhed som giver vinen en behagelig kant.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Dominio de Pingus
Peter Sisseck har haft enorm succes med sine vine på Dominio de Pingus. Efter at have arbejdet i Frankrig og USA slog Sisseck sig ned i Spanien, hvor han i en periode arbejdede for Hacienda Monasterio før han åbnede sit eget vinhus, Dominio de Pingus. Det, der næsten er mest overvældende ved Pingus, er den overvældende succes, som vinen har haft, lige fra den første årgang blev frigivet i 1995. Primære årsag er nok, at supervinikonet Robert Parker gav fadprøven 96–100 points. Pingus-vinen kommer fra tre parceller med ekstremt gamle Tempranillo vinstokke. Da Peter første gang lejede vinmarkerne, var de yderst forsømte. På trods af at jorden og vinstokkene havde den rigtige dræningsevne og alder, krævede det flere år, hvor man gennem et næsten genialt beskæringsarbejde fik rettet vinstokkene ud, sænket højden og beskåret dem tilpas meget tilbage og dermed lykkedes at give et naturligt lavt udbytte af den rette kvalitet.

Fra castilla y león området i Spanien
Ribera del Duero er et af Spaniens bedste vindistrikter og også et af de mest trendy, mest interessante og i nyere tid mest omtalte. Herfra kommer Spaniens store, ikoniske vine som f.eks. Vega Sicilia, Aalto, Pesquera og danske Peter Sissecks Pingus. Men ud over sådanne imposante vine, er de mest basale vine herfra også af tårnhøj kvalitet i moderne stil med frugten, frem for fadet i front. Vi befinder os på det centralspanske højlandsplateau i fastlandsklima præget af meget kolde vintre og meget varme somre. Ribera del Duero var et af de områder, der ikke blev angrebet af phylloxera under den altødelæggende vinlus-epedemi i 1800 tallet. Derfor står nogle af Europas ældste vinstokke i Ribera del Duero. Det er hovedsaligt Tempranillo, der dyrkes samt en mindre andel af Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec og Garnacha ( Grenache ). Ribera del Duero fik DO-status i 1982.