Purato Siccari Appassimento Rosso 2022
Italien
Sicilien
Dejlig blød og frugtrig økologisk Appassimento med masser af fuldmoden bærsødme og krydrede toner. Duften er frisk med dejlige noter af røde bær, vanille og mokka.
Læs mereDejlig blød og frugtrig økologisk Appassimento med masser af fuldmoden bærsødme og krydrede toner. Duften er frisk med dejlige noter af røde bær, vanille og mokka.
Læs mere
129
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Allround
Italiensk mad
Lam
Mørkt fjerkræ
Ost
Smagsnoter
Kirsebær
Blomme
Lakrids
Tobak
Chilipeber
Blåbær
Chokolade
Sort peber
Druer
Nero D´Avola
Syrah
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Purato Siccari Appassimento er seneste vin i den spændende økologiske, sicilianske Purato-serie. Vinen produceres efter appassimento-metoden, som især er kendt fra Amarone og Valpolicella Ripasso i Veneto-regionen i Norditalien, men der er lignende traditioner på Sicilien, og denne lækre røde vin viser, at øens kendte Nero d'Avola drue også er en fremragende kandidat til tørringsbehandlingen. Fordi druerne til 'Siccari' (et dialektord for 'soltørrede') kommer fra de relativt højere og køligere vingårde i Siciliens sydøstlige regioner, er der en forfriskende renhed i frugten, der afbalancerer den koncentrerende indflydelse fra appassimento-effekten. Sandjorden, der lokalt kendes som "ferretti", øger koncentration og finesse i vinen.
Resultatet er en vellykket, men ikke alt for voldsom vin. Silkeagtig, glat og med blomme- og kirsebærkarakter og blot en antydning af restsukker. Purato Saccari Appassimento fremstår rubinrød i glasset. Duften er frisk og frugtig med toner af røde bær, vanilje, mokka og et let strejf af mineraler. Siccari har en rig og kompleks struktur med meget bløde nuancer og et strejf af krydderier. Utroligt karakterfuld med lag på lag af intense og forskelligartede frugtsmage med en intens og lang eftersmag.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Feudo di Santa Tresa
Feudo di Santa Tresa er en 50 ha. stor ejendom, der ligger ved Vittoria på den østlige del af Sicilien. Vin- og olivenpressen fra ejendommens start i 1697 kan stadig ses på ejendommen.
Området regnes for et af de bedste til rødvinsdyrkning på Sicilien. Naturen viser sig fra sin bedste på Feudo di Santa Tresa med masser af sol til at modne druerne. Santa Tresa ligger 8 kilometer fra Middelhavet, hvilket betyder, at kølige briser køler druerne og samtidig så langt væk fra havet, at de salte vinde ikke når derind. Vinhuset er kendt for at dyrke de lokale sicilianske druer på økologisk vis.