Purato Siccari Appassimento Rosso 2022

Italien
Italien
Sicilien
 • Gilbert & Gailard
  2019
  2019
  90 Point
 • Sakura Awards
  2019
  2019
  Sølv
 • China Wine & Spirits Awards
  2019
  2019
  Bronze

Dejlig blød og frugtrig økologisk Appassimento med masser af fuldmoden bærsødme og krydrede toner. Duften er frisk med dejlige noter af røde bær, vanille og mokka.

Læs mere
 • Gilbert & Gailard
  2019
  2019
  90 Point
 • Sakura Awards
  2019
  2019
  Sølv
 • China Wine & Spirits Awards
  2019
  2019
  Bronze

Dejlig blød og frugtrig økologisk Appassimento med masser af fuldmoden bærsødme og krydrede toner. Duften er frisk med dejlige noter af røde bær, vanille og mokka.

Læs mere
 • Ecological
 • EcologicalNaturewine
Siccari Appassimento Rosso 2022
129
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Allround
Italiensk mad
Lam
Mørkt fjerkræ
Ost
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Blomme

Blomme

Lakrids

Lakrids

Tobak

Tobak

Chilipeber

Chilipeber

Blåbær

Blåbær

Chokolade

Chokolade

Sort peber

Sort peber

Druer
Nero D´Avola
Syrah

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Purato Siccari Appassimento er seneste vin i den spændende økologiske, sicilianske Purato-serie. Vinen produceres efter appassimento-metoden, som især er kendt fra Amarone og Valpolicella Ripasso i Veneto-regionen i Norditalien, men der er lignende traditioner på Sicilien, og denne lækre røde vin viser, at øens kendte Nero d'Avola drue også er en fremragende kandidat til tørringsbehandlingen. Fordi druerne til 'Siccari' (et dialektord for 'soltørrede') kommer fra de relativt højere og køligere vingårde i Siciliens sydøstlige regioner, er der en forfriskende renhed i frugten, der afbalancerer den koncentrerende indflydelse fra appassimento-effekten. Sandjorden, der lokalt kendes som "ferretti", øger koncentration og finesse i vinen. Resultatet er en vellykket, men ikke alt for voldsom vin. Silkeagtig, glat og med blomme- og kirsebærkarakter og blot en antydning af restsukker. Purato Saccari Appassimento fremstår rubinrød i glasset. Duften er frisk og frugtig med toner af røde bær, vanilje, mokka og et let strejf af mineraler. Siccari har en rig og kompleks struktur med meget bløde nuancer og et strejf af krydderier. Utroligt karakterfuld med lag på lag af intense og forskelligartede frugtsmage med en intens og lang eftersmag.
Læs hele beskrivelsen
H - Feudo di Santa Tresa - wide - 10_Edit.jpg
Produceret af Feudo di Santa Tresa
Feudo di Santa Tresa er en 50 ha. stor ejendom, der ligger ved Vittoria på den østlige del af Sicilien. Vin- og olivenpressen fra ejendommens start i 1697 kan stadig ses på ejendommen. Området regnes for et af de bedste til rødvinsdyrkning på Sicilien. Naturen viser sig fra sin bedste på Feudo di Santa Tresa med masser af sol til at modne druerne. Santa Tresa ligger 8 kilometer fra Middelhavet, hvilket betyder, at kølige briser køler druerne og samtidig så langt væk fra havet, at de salte vinde ikke når derind. Vinhuset er kendt for at dyrke de lokale sicilianske druer på økologisk vis.
Fra <a href="/sog/?q=Sicilien">sicilien</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra sicilien området i Italien
Sicilien repræsenterer en af Europas ældste vinkulturer med en fantastisk spændende geologi, der har afsæt i lokale druesorter og måske især i den helt særegne magma-jordbund fra vulkanen Etna. Sicilien er Italiens næststørste vinregion, kun overgået af naboregionen Apulien. Det er nok druen Nero d’Avola de fleste forbinder siciliansk vin med, men der findes mange spændende og helt anderledes druer fra Sicilien, f.eks. Nerello Mascalese og til hvidvine Cataratto, Grillo og mange flere.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt