Résonance Vineyard Pinot Noir 2019

USA
USA
Oregon
Willamette Valley
 • James Suckling
  2018
  2018
  92 Point
 • James Suckling
  2017
  2017
  92 Point
 • Wine Spectator
  2017
  2017
  93 Point

Dyb Pinot Noir, der i bouqeten byder på et væld af røde frugter, der afsluttes elegant med lidt krydrede noter. I smagen afrundes vinen behageligt med bløde tanniner og mineralitet.

Læs mere
 • James Suckling
  2018
  2018
  92 Point
 • James Suckling
  2017
  2017
  92 Point
 • Wine Spectator
  2017
  2017
  93 Point

Dyb Pinot Noir, der i bouqeten byder på et væld af røde frugter, der afsluttes elegant med lidt krydrede noter. I smagen afrundes vinen behageligt med bløde tanniner og mineralitet.

Læs mere
  Pinot Noir 2019
  429
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Nordisk køkken
  Tapas
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Willamette Valley Pinot Noir kan betegnes som 2. vinen fra huset, og den er det er nyeste skud på stammen fra Louis Jadots spændende vinprojekt i Oregon. I modsætning til Louis Jadot, Resonance Vineyard, Pinot Noir, der er en enkeltmarksvin, kommer Pinot Noir-druerne til denne vin fra nogle af bedste vinmarker i Dundee Hills – bl.a. Résonance og Décourverte, der repræsenterer noget af det bedste fra Willamette Valley. Vinen ligger 13 måneder på franske egefade, hvoraf 20% er nye. Willamette Valley, Pinot Noir har en dyb, klar rubinrød farve. En frugtrig bouquet med masser af rød frugt, der afsluttes elegant med lidt krydrede noter. I smagen dominerer kirsebær og solbær ved første møde, som afrundes behageligt med bløde tanniner og mineralitet. I sandhed en værdig 2. vin.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Rsonance_Vineyard - wide - 1_Edit.jpg
  Produceret af Résonance Vineyard
  Når man ser bort fra Pinot Noirs naturlige epicentrum i Bourgogne, har kun ganske få steder i verden vist sig særligt egnede til dyrkning af denne krævende druesort. Et af disse steder er staten Oregon på den amerikanske vestkyst, mellem staterne Californien og Washington, hvor især statens nordlige del omkring den 240 km lange Willamette Valley kan tilbyde tilstrækkeligt køligt klima og dermed ideelle dyrkningsbetingelser for Pinot Noir druen. Det var derfor ikke overraskende, at det var netop her Louis Jadot etablerede deres første eventyr uden for Frankrigs grænser i 2010 da Résonance Vineyards, en af statens bedste vingårde, blev sat til salg. Projektet blev anført af Louis Jadots legendariske vinmager Jacques Lardière, og Thibault Gagey, hvis far har siddet i direktørstolen hos Jadot siden 1992. Jacques Lardière var egentlig på vej på pension, men det fristende tilbud om at dyrke vin i Oregon efter biodynamiske principper, kunne han ganske enkelt ikke afslå.
  Fra <a href="/sog/?q=Oregon">oregon</a> området i <a href="/sog/?q=usa">USA</a>
  Fra oregon området i USA
  The State of Oregon – den lille stat nord for Californien, syd for Washington State har skabt sig omdømme og international anerkendelse som måske USA’s mest interessante vinområde, og vinproduktion daterer sig tilbage til pioneer-tiden 1840’erne. Oregon har markeret sig positivt som en innovativ vinstat og især har områdets kultur inden for udvikling af forskellige bæredygtige vinprojekter tiltrukket mange vinentusiaster og mindre producenter med hjerte for biodynamik, økologi og ’sustainable growing’. En livlig vinstat, med egne, mere stramme, love inden for vindyrkning end f.eks. Californien. Oregon er velsignet af et af verdens mest forskelligartede geoklima, her kan vinmagere nyde godt af et kombineret varm/tørt – klima og kølig/fugtigt. Især har man stor succes med stringente Pinot Gris-vine og komplekse Pinot Noir-vine, men Oregon repræsenterer også fine vine på den spanske Tempranillo, Merlot, Riesling og Chardonnay.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt