Résonance Vineyard Pinot Noir 2017
USA
Oregon
Yamhill-Carlton
Imødekommende vin med noter af røde bær. I munden føres den komplekse Pinot Noir-frugt elegant videre med velstrukturerede tanniner og en delikat mineralitet.
Læs mereImødekommende vin med noter af røde bær. I munden føres den komplekse Pinot Noir-frugt elegant videre med velstrukturerede tanniner og en delikat mineralitet.
Læs mere
555
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Kalv
Lam
Mørkt fjerkræ
Vildt
Smagsnoter

Kirsebær

Hindbær

Svampe

Nellike

Vanilje

Tranebær

The
Druer
Pinot Noir

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Vinmarken Résonance er den første vinmark Louis Jadot har købt uden for Frankrig, og vinen Résonance Vineyard, Pinot Noir er vinen der blev startskuddet for eventyret, hvor Maison Louis Jadot endegyldigt har etableret sig i Oregon. Enkeltmarksvinen er lavet på ren Pinot Noir, der dyrkes efter økologiske principper. Vinen ligger 15 måneder på franske egefade, hvoraf 50% er nye. Indbydende rubinrød farve, og både duft og smag inviterer indenfor med imødekommende noter af røde bær. I munden føres den komplekse Pinot Noir-frugt elegant videre med velstrukturerede tanniner og en delikat, underliggende mineralitet.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Résonance Vineyard
Når man ser bort fra Pinot Noirs naturlige epicentrum i Bourgogne, har kun ganske få steder i verden vist sig særligt egnede til dyrkning af denne krævende druesort. Et af disse steder er staten Oregon på den amerikanske vestkyst, mellem staterne Californien og Washington, hvor især statens nordlige del omkring den 240 km lange Willamette Valley kan tilbyde tilstrækkeligt køligt klima og dermed ideelle dyrkningsbetingelser for Pinot Noir druen. Det var derfor ikke overraskende, at det var netop her Louis Jadot etablerede deres første eventyr uden for Frankrigs grænser i 2010 da Résonance Vineyards, en af statens bedste vingårde, blev sat til salg.
Projektet blev anført af Louis Jadots legendariske vinmager Jacques Lardière, og Thibault Gagey, hvis far har siddet i direktørstolen hos Jadot siden 1992. Jacques Lardière var egentlig på vej på pension, men det fristende tilbud om at dyrke vin i Oregon efter biodynamiske principper, kunne han ganske enkelt ikke afslå.

The State of Oregon – den lille stat nord for Californien, syd for Washington State har skabt sig omdømme og international anerkendelse som måske USA’s mest interessante vinområde, og vinproduktion daterer sig tilbage til pioneer-tiden 1840’erne. Oregon har markeret sig positivt som en innovativ vinstat og især har områdets kultur inden for udvikling af forskellige bæredygtige vinprojekter tiltrukket mange vinentusiaster og mindre producenter med hjerte for biodynamik, økologi og ’sustainable growing’. En livlig vinstat, med egne, mere stramme, love inden for vindyrkning end f.eks. Californien. Oregon er velsignet af et af verdens mest forskelligartede geoklima, her kan vinmagere nyde godt af et kombineret varm/tørt – klima og kølig/fugtigt. Især har man stor succes med stringente Pinot Gris-vine og komplekse Pinot Noir-vine, men Oregon repræsenterer også fine vine på den spanske Tempranillo, Merlot, Riesling og Chardonnay.