Rico-Nuevo Barrera de Sol 2018

Spanien
Spanien
Castilla y León
Cebreros
  • Parkers Wine Advocate
    2018
    2018
    92 Point
  • Jyllands-Posten
    2018
    2018
    92 Point
  • Jyllands-Posten
    2018
    2018

Elegant, mineralsk vin med tydeligt terroir og en uovertruffet 'lethed' på trods af en fyldig og intens smag med bl.a. kirsebær og urter i næsen.

Læs mere
  • Parkers Wine Advocate
    2018
    2018
    92 Point
  • Jyllands-Posten
    2018
    2018
    92 Point
  • Jyllands-Posten
    2018
    2018

Elegant, mineralsk vin med tydeligt terroir og en uovertruffet 'lethed' på trods af en fyldig og intens smag med bl.a. kirsebær og urter i næsen.

Læs mere
    Barrera de Sol 2018
    335
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Lam
    Okse
    Smagsnoter
    Læder

    Læder

    Hindbær

    Hindbær

    Blomme

    Blomme

    Jordbær

    Jordbær

    Tørrede urter

    Tørrede urter

    Druer
    Garnacha

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Barrera de Sol er en 80 år gammel parcel, beliggende i 1.000 meters højde i El Zaudejo, mellem byerne Burgohondo og Navatalgordo. Vinstokkene står nærmest i rent sand, inden man ca. 1,5 meter nede møder granit. Parcellen vender mod sydøst, så det er en af de af Rico Nuevos parceller, der får mest sol. Dyrket økologisk siden 2016, og i 2018 blev den lille parcel høstet allerede 22. september, da Juan Andrés virkelig ikke sætter pris på overmoden frugt. Gæret ved den naturlige gær, 25% ’whole cluster’ og gæret og lagret i gamle 400-1.200 liters egetræsfade. Hverken klaret eller filtreret ved aftapning. Det er den af Rico Nuevos vine, hvor man mest fornemmer, at man er midt i Spanien, og at solen virkelig skinner her … Og så har vinen bare stadig en elegance og mineralitet fra terroiret, der skinner igennem. Duften er pakket med nuancer af bl.a. kirsebær, hindbær, lakrids, røg, urter, lakrids og lys tobak. I smagen er vinen fyldig og intens, men den nænsomme tilgang i kælderen plus det mineralrige terroir, giver vinen en fantastisk elegance og ’lethed’. Fantastisk vin i selskab med grillet eller stegt kød, gerne okse eller lam med en smule fedt, som vinens fine tanniner kan arbejde med. Kan gemmes op til 15 år fra høståret. Nyder man vinen i dens ungdom, anbefaler vi at give den en lille time på karaffel inden servering ved 14-15 grader. “This is a Mediterranean expression of the Garnacha from the granite soils of Burgohondo, with aromas of herbs (thyme, rosemary), riper berries and a rounder palate. 2018 was a very balanced vintage, and the wines are equally balanced, with very good freshness, juicy and with very tasty, pungent flavors. 92/100” – Luis Gutierez, The Wine Advocate
    Læs hele beskrivelsen
    H - Rico Nuevo - wide - 8_Edit.jpg
    Produceret af Rico Nuevo
    Sierre de Gredos er blandt de mest omtalte ”nye” områder i Spanien, der så sent som i 2019 fik status af DO Cebreros, et område, der omkranser 35 små landsbyer i 800 til 1.200 meters højde. Rico Nuevo er områdets helt store nye stjerne. Startet så sent som i 2018, familien har i generationer ejet mere end 30 gamle marker/parceller omkring byen Burgohondo (Ávila) med 80-120 år gamle stokke. Flere af markerne var i mange år forladt, da det kræver stort arbejde og er bekosteligt at dyrke dem, og pga. områdets ukendte status, var det ikke rentabelt. Nu, hvor området er kommet på alles læber, bliver markerne igen plejet, og alt er omlagt til økologisk drift (bliver certificeret i 2022).

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt