Rico-Nuevo Barrera de Sol 2018

Spanien
Spanien
Castilla y León
Cebreros
 • Parkers Wine Advocate
  2018
  2018
  92 Point
 • Jyllands-Posten
  2018
  2018
  92 Point
 • Jyllands-Posten
  2018
  2018

Elegant, mineralsk vin med tydeligt terroir og en uovertruffet 'lethed' på trods af en fyldig og intens smag med bl.a. kirsebær og urter i næsen.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2018
  2018
  92 Point
 • Jyllands-Posten
  2018
  2018
  92 Point
 • Jyllands-Posten
  2018
  2018

Elegant, mineralsk vin med tydeligt terroir og en uovertruffet 'lethed' på trods af en fyldig og intens smag med bl.a. kirsebær og urter i næsen.

Læs mere
  Barrera de Sol 2018
  335
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Lam
  Okse
  Smagsnoter
  Læder

  Læder

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Druer
  Garnacha

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Barrera de Sol er en 80 år gammel parcel, beliggende i 1.000 meters højde i El Zaudejo, mellem byerne Burgohondo og Navatalgordo. Vinstokkene står nærmest i rent sand, inden man ca. 1,5 meter nede møder granit. Parcellen vender mod sydøst, så det er en af de af Rico Nuevos parceller, der får mest sol. Dyrket økologisk siden 2016, og i 2018 blev den lille parcel høstet allerede 22. september, da Juan Andrés virkelig ikke sætter pris på overmoden frugt. Gæret ved den naturlige gær, 25% ’whole cluster’ og gæret og lagret i gamle 400-1.200 liters egetræsfade. Hverken klaret eller filtreret ved aftapning. Det er den af Rico Nuevos vine, hvor man mest fornemmer, at man er midt i Spanien, og at solen virkelig skinner her … Og så har vinen bare stadig en elegance og mineralitet fra terroiret, der skinner igennem. Duften er pakket med nuancer af bl.a. kirsebær, hindbær, lakrids, røg, urter, lakrids og lys tobak. I smagen er vinen fyldig og intens, men den nænsomme tilgang i kælderen plus det mineralrige terroir, giver vinen en fantastisk elegance og ’lethed’. Fantastisk vin i selskab med grillet eller stegt kød, gerne okse eller lam med en smule fedt, som vinens fine tanniner kan arbejde med. Kan gemmes op til 15 år fra høståret. Nyder man vinen i dens ungdom, anbefaler vi at give den en lille time på karaffel inden servering ved 14-15 grader. “This is a Mediterranean expression of the Garnacha from the granite soils of Burgohondo, with aromas of herbs (thyme, rosemary), riper berries and a rounder palate. 2018 was a very balanced vintage, and the wines are equally balanced, with very good freshness, juicy and with very tasty, pungent flavors. 92/100” – Luis Gutierez, The Wine Advocate
  Læs hele beskrivelsen
  H - Rico Nuevo - wide - 8_Edit.jpg
  Produceret af Rico Nuevo
  Sierre de Gredos er blandt de mest omtalte ”nye” områder i Spanien, der så sent som i 2019 fik status af DO Cebreros, et område, der omkranser 35 små landsbyer i 800 til 1.200 meters højde. Rico Nuevo er områdets helt store nye stjerne. Startet så sent som i 2018, familien har i generationer ejet mere end 30 gamle marker/parceller omkring byen Burgohondo (Ávila) med 80-120 år gamle stokke. Flere af markerne var i mange år forladt, da det kræver stort arbejde og er bekosteligt at dyrke dem, og pga. områdets ukendte status, var det ikke rentabelt. Nu, hvor området er kommet på alles læber, bliver markerne igen plejet, og alt er omlagt til økologisk drift (bliver certificeret i 2022).

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt