Rico-Nuevo La Quebra - Magnum 2018

Spanien
Spanien
Castilla y León
Cebreros
  • Jyllands-Posten
    2018
    2018
    93+ Point
  • Guía Peñin
    2018
    2018
    93 Point

Den dybeste og mest 'seriøse' af Rico Nuevos vine i debutårgangen. Intens og letløbende med helt helt fine tanniner og dyb mineralitet.

Læs mere
  • Jyllands-Posten
    2018
    2018
    93+ Point
  • Guía Peñin
    2018
    2018
    93 Point

Den dybeste og mest 'seriøse' af Rico Nuevos vine i debutårgangen. Intens og letløbende med helt helt fine tanniner og dyb mineralitet.

Læs mere
    Mængde
    pris
    La Quebra - Magnum 2018
    Pris ved 3 stk.
    Mængdepris

    Før 995 kr.

    695
    kr. /stk
    Spar i alt 900 kr.
    Se flere priser
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Smagsnoter
    Læder

    Læder

    Hindbær

    Hindbær

    Blomme

    Blomme

    Jordbær

    Jordbær

    Tørrede urter

    Tørrede urter

    Druer
    Garnacha

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    La Quebrà er en gammel parcel på blot 0,3 hektar beliggende i 1200 meters højde ved byen Navatalgordo. 100% Garnacha, der står i granit/sand, dyrket økologisk, gæret ved den naturlige gær. 40-50% ’whole cluster’, gæret og lagret i et enkelt gammelt 400 liters fad. Den dybeste og mest ’seriøse’ af Rico Nuevos vine her i debutårgangen. Allerede i sin ungdom er vinens duft fra glasset yderst kompleks og pakket med nuancer af bl.a. tranebær, hindbær, peber, røg, lakrids og vilde urter. På tungen er vinen intens og letløbende på samme tid. De gamle stokke, der står i granit, giver sig til udtryk i smagen med helt helt fine tanniner og en dyb mineralitet i eftersmagen. Desværre giver den lille parcel blot druer til ca. 500 flasker, der bliver fordelt over hele verden, for her er noget nær den perfekte vin til en grillaften med især lam på menuen. Kan gemmes op til 20 år fra høståret, nyder man vinen i sin ungdom anbefaler vi at give den en lille time på karaffel inden servering ved 14-15 grader.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Rico Nuevo - wide - 8_Edit.jpg
    Produceret af Rico Nuevo
    Sierre de Gredos er blandt de mest omtalte ”nye” områder i Spanien, der så sent som i 2019 fik status af DO Cebreros, et område, der omkranser 35 små landsbyer i 800 til 1.200 meters højde. Rico Nuevo er områdets helt store nye stjerne. Startet så sent som i 2018, familien har i generationer ejet mere end 30 gamle marker/parceller omkring byen Burgohondo (Ávila) med 80-120 år gamle stokke. Flere af markerne var i mange år forladt, da det kræver stort arbejde og er bekosteligt at dyrke dem, og pga. områdets ukendte status, var det ikke rentabelt. Nu, hvor området er kommet på alles læber, bliver markerne igen plejet, og alt er omlagt til økologisk drift (bliver certificeret i 2022).

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt