Rico-Nuevo Vereda de Las Tórdigas 2019
Spanien
Castilla y León
Cebreros
Et 'must-try' til alle, der er til ung, frugt- og syredrevet Garnacha. Pakket med bl.a. hindbær, jordbær, tranebær, lakrids, liljer og timian.
Læs mereEt 'must-try' til alle, der er til ung, frugt- og syredrevet Garnacha. Pakket med bl.a. hindbær, jordbær, tranebær, lakrids, liljer og timian.
Læs mere
255
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Smagsnoter
Læder
Hindbær
Blomme
Jordbær
Tørrede urter
Druer
Garnacha
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Rico Nuevos ’Village’-vin fra nogle af de bedste parceller omkring byen Burgohondo. Parcellerne er tilplantet for mere end 80 år siden og har været dyrket økologisk siden 2016. I 2019 høstede man allerede midt i september, da Juan Andrés virkelig ikke sætter pris på overmoden frugt.
Gæret ved den naturlige gær, 50% ’whole cluster’ og intet fad – udelukkende vinificeret i stål og cement. Hverken klaret eller filtreret ved aftapning.
Dybere og mere ’seriøs’ aroma her end den helt unge Garnacha, her mere præcis og kompleks aroma pakket med bl.a. hindbær, jordbær, tranebær, lakrids, stenbrud, liljer og timian. På tungen fornemmes det granitholdige terroir virkelig, med klart mineralsk præg og helt finkornede tanniner i strukturen. Er man til ung, frugt- og syredrevet Garnacha, så er Vereda de la Tordigas et ’must-try’. Prøv den i selskab med stort set alt kød, der har været forbi en grill, gerne serveret med masser af urter.
Kan gemmes op til 10 år fra høståret, men vi anbefaler at man nyder vinen indenfor 5-6 år fra høst.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Rico Nuevo
Sierre de Gredos er blandt de mest omtalte ”nye” områder i Spanien, der så sent som i 2019 fik status af DO Cebreros, et område, der omkranser 35 små landsbyer i 800 til 1.200 meters højde.
Rico Nuevo er områdets helt store nye stjerne. Startet så sent som i 2018, familien har i generationer ejet mere end 30 gamle marker/parceller omkring byen Burgohondo (Ávila) med 80-120 år gamle stokke. Flere af markerne var i mange år forladt, da det kræver stort arbejde og er bekosteligt at dyrke dem, og pga. områdets ukendte status, var det ikke rentabelt. Nu, hvor området er kommet på alles læber, bliver markerne igen plejet, og alt er omlagt til økologisk drift (bliver certificeret i 2022).