Rivetto Barbaresco - Nervo 2020

Italien
Italien
Piemonte
Barolo

Elegant og klassisk Barbaresco fra den kendte Nervo Cru i Treiso.

Læs mere

Elegant og klassisk Barbaresco fra den kendte Nervo Cru i Treiso.

Læs mere
  Barbaresco - Nervo 2020
  455
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Italiensk mad
  Kalv
  Lam
  Lyst fjerkræ
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Rose

  Rose

  Læder

  Læder

  Anis

  Anis

  Ler

  Ler

  Blomme

  Blomme

  Hindbær

  Hindbær

  Druer
  Nebbiolo

  Beskrivelse

  Nervo Cru’en er beliggende i Treiso. Denne sydvendte skråning i ca. 350 meters højde er rig på især mergel og sand, hvilket er med til at adskille Barbaresco-vinene fra Barolo hvor jorden er med lerholdig og tung. Parcellen er ikke ejet af Rivetto, men dyrkes af en god bekendt efter Rivettos økologiske forskrifter og marken forventes certificeret i 2023. Som altid hos Rivetto hersker det naturlige gær og vinen er lagret 18 måneder i store gamle botti, der er en blanding af slavonsk, ungarsk og Schweizisk egetræ. Vinen er hverken klaret eller filtreret ved aftapning. Allerede i duften fornemmes det, at vi har med elegant Piemonte at gøre. Vinen byder på en fantastisk aroma pakket med jordbær, appelsinskal, roser, urter og mentol. På tungen er vinen båret af elegance og finesse, med silkebløde tanniner i eftersmagen. Det klassiske Barbaresco udtryk gør vinen oplagt til mørkt fjerkræ eller gris, gerne serveret med svampe og sauce. Vinen kan gemmes op til 20 år fra høståret.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Enrico Rivetto - wide - 5_Edit.jpg
  Produceret af Enrico Rivetto
  Rivetto-familiens aktivitet i Piemonte går mere end 100 år tilbage, men det er dog først for alvor de sidste 20 år, at unge Enrico Rivetto har slået navnet fast verden over. Enrico har været på gården siden 1999, og i 2009 omlagde han alt til økologi, hvor man blev certificeret i 2013. I 2015 blev de biodynamiske principper indført på hele gården, og fra og med 2019-årgangen er alle vinene biodynamisk certificeret som de første i Langhe.
  Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra piemonte området i Italien
  Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt