Rivetto Barbera d'Alba - Zio Nando 2021

Italien
Italien
Piemonte

Dette er ikke let og saftig Barbera d’Alba, men stor og seriøs vin. Duften er pakket med bl.a. brombær, hindbær, søde krydderier, te og læder.

Læs mere

Dette er ikke let og saftig Barbera d’Alba, men stor og seriøs vin. Duften er pakket med bl.a. brombær, hindbær, søde krydderier, te og læder.

Læs mere
  • Biodynamic
  • Ecological
Barbera d'Alba - Zio Nando 2021
265
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Gris
Italiensk mad
Lam
Okse
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Lakrids

Lakrids

Brombær

Brombær

Urter

Urter

Blåbær

Blåbær

Druer
Barbera

Beskrivelse

Enricos farfar havde en onkel, der hed Zio Nando, og det er ham som tilplantede denne mark tilbage i 1944, og de gamle vinstokke danner stadig grundlag for denne vin. Her på denne højtliggende skråning er jorden rig på kalk og sand, den sydvest vendte eksponering giver masser af sol, som Barbera elsker. Dyrket økologisk siden 2009, fra 2015 biodynamisk og fra og med 2019 årgangen er vinen Demeter-certificeret. Som altid hos Rivetto hersker det naturlige gær og vinen er lagret i en blanding af store gamle botti af slavonsk eg og barriques lavet af schweizisk egetræ. Vinen er hverken klaret eller filtreret ved aftapning. Tæt mørk farve i glasset. Enrico tager hans Zio Nando Barbera lige så seriøst som hans Baroloer og den bliver lavet med samme præcision og omtanke i marken og kælderen. Dette er ikke let og saftig Barbera d’Alba, men stor og seriøs vin. Duften er pakket med bl.a. brombær, hindbær, søde krydderier, te og læder. Der hvor vinen skiller sig mest ud fra de store Baroloer er i smagen, hvor vinen er drevet af frugtsyre og ikke garvesyre som i Nebbiolo. Den intense frugt holdes frisk af frugtsyren og gør vinen til en fantastisk madvin. Et noget nært perfekt match til dybe braiserede retter eller f.eks. en helt klassisk bøf bearnaise.
Læs hele beskrivelsen
H - Enrico Rivetto - wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Enrico Rivetto
Rivetto-familiens aktivitet i Piemonte går mere end 100 år tilbage, men det er dog først for alvor de sidste 20 år, at unge Enrico Rivetto har slået navnet fast verden over. Enrico har været på gården siden 1999, og i 2009 omlagde han alt til økologi, hvor man blev certificeret i 2013. I 2015 blev de biodynamiske principper indført på hele gården, og fra og med 2019-årgangen er alle vinene biodynamisk certificeret som de første i Langhe.
Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra piemonte området i Italien
Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt