Rivetto Nebbiolo d'Alba - Vigna Lirano 2022

Italien
Italien
Piemonte

Elegant og fremragende Nebbiolo d’Alba fra Rivettos biodynamisk dyrkede mark.

Læs mere

Elegant og fremragende Nebbiolo d’Alba fra Rivettos biodynamisk dyrkede mark.

Læs mere
  • Biodynamic
  • Ecological
Nebbiolo d'Alba - Vigna Lirano 2022
395
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Italiensk mad
Kalv
Lam
Lyst fjerkræ
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Rose

Rose

Læder

Læder

Anis

Anis

Ler

Ler

Blomme

Blomme

Hindbær

Hindbær

Druer
Nebbiolo

Beskrivelse

Oppe fra den øverste del af Vigna Lirana-skråningen laver Rivetto en fremragende Nebbiolo d’Alba. Skråningen heroppe i 400 meters højde er dyrket økologisk siden 2009 og biodynamisk siden 2015 og vinen er i dag biodynamisk certificeret igennem Demeter. Som altid hos Rivetto hersker det naturlige gær og vinen er lagret 18 måneder i store ler-terracotta. Vinen er hverken klaret eller filtreret ved aftapning. Det er en vin som Vigna Lirana, der virkelig viser hvor forførende Nebbiolos duft er indenfor vinens verden. Duften er pakket med jordbær, appelsinskal, vilde blomster, kamfer, urter og sød tobak. På tungen har vinen en utrolig burgundisk struktur og elegance og med Nebbiolo-druens klassiske helt finkornede tanniner i eftersmagen. Vinens forførende aroma og elegante struktur gør den oplagt i selskab med tatar, fjerkræ og ikke mindst retter præget af svampe og evt. med lidt trøffel. Vinen kan gemmes op til 15 år fra høståret.

Læs hele beskrivelsen
H - Enrico Rivetto - wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Enrico Rivetto
Rivetto-familiens aktivitet i Piemonte går mere end 100 år tilbage, men det er dog først for alvor de sidste 20 år, at unge Enrico Rivetto har slået navnet fast verden over. Enrico har været på gården siden 1999, og i 2009 omlagde han alt til økologi, hvor man blev certificeret i 2013. I 2015 blev de biodynamiske principper indført på hele gården, og fra og med 2019-årgangen er alle vinene biodynamisk certificeret som de første i Langhe.
Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra piemonte området i Italien
Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt