Scala Dei Cartoixa 2016

Spanien
Spanien
Catalonien
Priorat

Flot mørk vin med en bouquet domineret af brombær. Smagen er kraftig og samtidig elegant for en Priorat-vin, med nuancer af blomme, brombær og kirsebær og et lille strejf af vanille.

Læs mere

Flot mørk vin med en bouquet domineret af brombær. Smagen er kraftig og samtidig elegant for en Priorat-vin, med nuancer af blomme, brombær og kirsebær og et lille strejf af vanille.

Læs mere
  Cartoixa 2016
  369
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Flødebaserede retter
  Gedeost
  Grill og barbecue
  Gris
  Okse
  Smagsnoter
  Læder

  Læder

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Tranebær

  Tranebær

  Tobak

  Tobak

  Kanel

  Kanel

  Hvid peber

  Hvid peber

  Kirsebær

  Kirsebær

  Solbær

  Solbær

  Cedertræ

  Cedertræ

  Druer
  Garnacha
  Carignan
  Cabernet Sauvignon
  Syrah

  Beskrivelse

  Ricard Rofes har været Winemaker hos Cellars de Scala Dei siden 2007. Han har yndet at eksperimentere med sin vin og har kigget tilbage i tiden og fundet inspiration ved at begrænse brugen af fade og gære vin i cementtanke. En del af denne vin bruges i Cartoixa. Druesammensætningen i Cartoixa er 65 % Carnacha fra 60 år gamle vinstokke, 25 % Carignan, 5% Cabernet Sauvignon og 5 % Syrah. 70 % af vinen kommer fra flade skifterholdige vinmarker og de sidste 30 % fra ler- og kalkholdige skråninger. Vinen lagrer 18 måneder i nye og brugte 225 liters franske fade. De brugte fade afrunder vinen på en behagelig måde uden at det er fadet der står i front. Cartoixa er en flot mørk vin med en bouquet domineret af brombær. Smagen er kraftig og samtidig elegant for en Priorat-vin, med nuancer af blomme, brombær og kirsebær. I den elegante eftersmag findes der sort te og kun et lille strejf af vanille fra fadlagringen. Cartoixa er unik vin, der er værd at gemme. Den vil formodentlig være på sit højeste i 2022, men kan allerede drikkes nu hvis den dekanteres. Vinen laves i yderst begrænsede mængder.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Scala_Dei - Wide - 3_Edit.jpg
  Produceret af Cellars Scala Dei
  Scala Dei hører uden diskussion til Priorats bedste vinhuse, og var det første vinhus, der overhovedet aftappede Priorat-vin i 1974, og ganske enkelt Priorats ældste vinhus grundlagt i 1163. Scala Dei betyder ’Guds trappe’ og stammer fra legenden om en lokal fårehyrde, der i 1100-tallet blev ved med at drømme samme drøm om en himmeltrappe, som ledte engle fra joden mod de guddommelige højder. Han fortalte den lokale munkeorden, Karteusermunkene, om sit drømmesyn, og de må have følt sig meget inspirerede, for de grundlagde deres kloster i navnet ’Scala Dei’ i dette højtbeliggende område af Catalonien. På det tidspunkt var en af munkeordenernes metierer at lave vin. I 1835 blev alle klostrenes jord solgt til private, og der på blev Cellars Scala Dei et egentligt vinhus, som i dag med de højst beliggende vinmarker i Priorat.
  Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra catalonien området i Spanien
  Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt