Schwedhelm Dornfelder 2020

Tyskland
Tyskland
Pfalz

Imødekommende, klassisk Dornfelder med Morello-kirsebærnoter i både duft og smag, fin fylde og fløjlsbløde tanniner.

Læs mere

Imødekommende, klassisk Dornfelder med Morello-kirsebærnoter i både duft og smag, fin fylde og fløjlsbløde tanniner.

Læs mere
    Dornfelder 2020
    139
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Kalv
    Lam
    Lyst fjerkræ
    Mørkt fjerkræ
    Smagsnoter
    Brombær

    Brombær

    Kirsebær

    Kirsebær

    Blomster

    Blomster

    Blomme

    Blomme

    Druer
    Dornfelder

    Beskrivelse

    Dornfelder er Tysklands tredje mest beplantede rødvinssort. Den har tidligere tjent som blandingsdrue, men har med tiden vist potentiale til at stå på helt egne ben. Schwedhelms Dornfelder dyrkes på et plateau over Zellertal knap 300 m.h.o. Jordbunden er karakteriseret af kalksten og ler. Beliggenheden giver en langsom modning, der sikrer kompleksitet til den færdige vin. Dornfelder-druerne høstes ved fuld modenhed, afstilkes og koldmacereres og gæres i cirka 16 dage. Efter gæringen overføres vinen til fadekælderen, hvor den lagrer i brugte fade i otte måneder.

    Schwedhelms Dornfelder har en dyb og intens farve. Duften er overvældende med Morello-kirsebærnoter, hvilket er typisk for Dornfelder. Disse bærnoter går igen i smagen, der er eksemplarisk indrammet af fløjlsbløde tanniner. En imødekommende vin med fin fylde og frugtsmag.

    Nyd den let afkølet til ikke alt for kraftige retter.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Schwedhelm - wide - 5_Edit.jpg
    Produceret af Schwedhelm
    For mange vinelskere har tysk vin været synonym med sødmefulde hvidvine, påfyldt slanke grønne eller brune flasker, hvis ophav har været beskrevet på etiketter med gotiske bogstaver, gerne ledsaget af en trind munk, der hilsende hæver glasset. I dag er dette stort set et særsyn, og Schwedhelm-brødrene Stephan og George er et glimrende eksempel på, hvilke spændende ændringer tysk vinavl gennemgår i disse år.
    Fra <a href="/sog/?q=Pfalz">pfalz</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
    Fra pfalz området i Tyskland
    Af Tysklands 13 regioner er Pfalz den næststørste, og har rekordtid indskrevet sig som én af de vigtigste. Regionen starter i nord nær den historiske by Worms, og slynger sig 85 kilometer ned mod den franske grænse, afskærmet af Haardt-bjergene i øst, der sikrer lunt klima og beskedne nedbørsmængder. På 2/3 af markerne i Pfalz gror hvide druesorter, hvor Riesling er den mest beplantede. Det unikke mikroklima sikrer, at vinene herfra fremstår mere fyldige end de der kommer fra fx Mosel. I de senere år har Spätburgunder eller Pinot Noir, som vi vel nok bedst kender den som, fået en dominerende placering blandt Pfalz’ rødvine. I takt med at nye generationer af vinavlere kommer til, vil vi utvivlsomt se mere til denne druesort i de kommende år.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt