Schwedhelm Dornfelder 2020

Tyskland
Tyskland
Pfalz

Imødekommende, klassisk Dornfelder med Morello-kirsebærnoter i både duft og smag, fin fylde og fløjlsbløde tanniner.

Læs mere

Imødekommende, klassisk Dornfelder med Morello-kirsebærnoter i både duft og smag, fin fylde og fløjlsbløde tanniner.

Læs mere
  Dornfelder 2020
  139
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Kalv
  Lam
  Lyst fjerkræ
  Mørkt fjerkræ
  Smagsnoter
  Brombær

  Brombær

  Kirsebær

  Kirsebær

  Blomster

  Blomster

  Blomme

  Blomme

  Druer
  Dornfelder

  Beskrivelse

  Dornfelder er Tysklands tredje mest beplantede rødvinssort. Den har tidligere tjent som blandingsdrue, men har med tiden vist potentiale til at stå på helt egne ben. Schwedhelms Dornfelder dyrkes på et plateau over Zellertal knap 300 m.h.o. Jordbunden er karakteriseret af kalksten og ler. Beliggenheden giver en langsom modning, der sikrer kompleksitet til den færdige vin. Dornfelder-druerne høstes ved fuld modenhed, afstilkes og koldmacereres og gæres i cirka 16 dage. Efter gæringen overføres vinen til fadekælderen, hvor den lagrer i brugte fade i otte måneder.

  Schwedhelms Dornfelder har en dyb og intens farve. Duften er overvældende med Morello-kirsebærnoter, hvilket er typisk for Dornfelder. Disse bærnoter går igen i smagen, der er eksemplarisk indrammet af fløjlsbløde tanniner. En imødekommende vin med fin fylde og frugtsmag.

  Nyd den let afkølet til ikke alt for kraftige retter.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Schwedhelm - wide - 5_Edit.jpg
  Produceret af Schwedhelm
  For mange vinelskere har tysk vin været synonym med sødmefulde hvidvine, påfyldt slanke grønne eller brune flasker, hvis ophav har været beskrevet på etiketter med gotiske bogstaver, gerne ledsaget af en trind munk, der hilsende hæver glasset. I dag er dette stort set et særsyn, og Schwedhelm-brødrene Stephan og George er et glimrende eksempel på, hvilke spændende ændringer tysk vinavl gennemgår i disse år.
  Fra <a href="/sog/?q=Pfalz">pfalz</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
  Fra pfalz området i Tyskland
  Af Tysklands 13 regioner er Pfalz den næststørste, og har rekordtid indskrevet sig som én af de vigtigste. Regionen starter i nord nær den historiske by Worms, og slynger sig 85 kilometer ned mod den franske grænse, afskærmet af Haardt-bjergene i øst, der sikrer lunt klima og beskedne nedbørsmængder. På 2/3 af markerne i Pfalz gror hvide druesorter, hvor Riesling er den mest beplantede. Det unikke mikroklima sikrer, at vinene herfra fremstår mere fyldige end de der kommer fra fx Mosel. I de senere år har Spätburgunder eller Pinot Noir, som vi vel nok bedst kender den som, fået en dominerende placering blandt Pfalz’ rødvine. I takt med at nye generationer af vinavlere kommer til, vil vi utvivlsomt se mere til denne druesort i de kommende år.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt