Sherwood Pinot Noir - Family Collection 2020

New Zealand
New Zealand
Waipara Valley

Potent, kompleks og yderst vellavet Pinot Noir med alle sortens klassiske dyder. Røde bær og blommer understøttes af velintegrerede egenoter.

Læs mere

Potent, kompleks og yderst vellavet Pinot Noir med alle sortens klassiske dyder. Røde bær og blommer understøttes af velintegrerede egenoter.

Læs mere
  • Sustainable
Pinot Noir - Family Collection 2020
319
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fransk landkøkken
Gris
Okse
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Vanilje

Vanilje

Tranebær

Tranebær

The

The

Druer
Pinot Noir

Beskrivelse

Waipara Collection er Sherwood Estates hyldest til de pionerer, der etablerede vinindustrien i New Zealand i midten af 1800-tallet. En sand legeplads for Dayne og Jill, hvor gamle teknikker findes frem på ny, hvor kun druerne fra de absolut bedste og ældste vinstokke anvendes, og hvor der udelukkende arbejdes med vildgær. Summen af alle disse anstrengelser er unikke premium-vine, der fremstår blandt New Zealands absolut bedste. Nor’wester Pinot Noir er fremstillet af perfekt modnede druer fra udvalgte parceller i Stirling, Church Road og Terrace Vineyards i Waipara. Efter høsten, medio april, blev druerne hældt i store åbne gæringsfade, hvor de forgærede i syv dage, efterfulgt af ti dage med hyppige, manuelle omrøringer og nedskubning af ”hatten”, ganske som var det den fineste vin fra Bourgogne. Efter sammenlagt 25 dage med skinkontakt blev vinen hældt på franske barriques, hvoraf knap halvdelen var nye. Efter et år blev vinen klaret på klassisk vis med æggehvider og aftappet. Nor’wester er potent og yderst vellavet Pinot Noir med alle sortens klassiske dyder. Røde bær og blommer understøttes af velintegrerede egenoter. Vinen er ganske kompleks, og kan uden problemer ledsage rødt kød og kraftfulde retter.
Læs hele beskrivelsen
H - Hand harvest pinot (7)_Edit.jpg
Produceret af Sherwood Estate
Det familieejede Sherwood Estate ligger i den frodige Waipara Valley. Vingården blev etableret i 1987 af Dayne og Jill Sherwood, og gør dermed Sherwood Estate til en af regionens ældste. Selvom vingården i dag er veletableret og rentabel, har pionerånden aldrig helt forladt ægteparret. De foretrækker at have ”hands-on” på selv den mindste detalje, hvad enten det er på markerne eller i kældrene. ”We do it all. All day, every day.”, som en stolt Jill ynder at sige. De jordmæssige besiddelser er vokset fra 3 til 105 ha, og dyrkes i overensstemmelse med New Zealand Wine Growers Sustainable Programme. Fra deres seks vinmarker i Waipara dyrker de Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Riesling, Chardonnay og Pinot Gris. En enkelt besiddelse i Marlborough er udelukkende dedikeret til Sauvignon Blanc. Vinene fra Sherwood Estate er af enestående høj kvalitet, tro mod alt hvad man forbinder med vine fra New Zealand: kølig velafstemt frugt, delikat friskhed i perfekt balance.
Fra <a href="/sog/?q=Waipara Valley">waipara valley</a> området i <a href="/sog/?q=new zealand">New Zealand</a>
New Zealands kølige, maritime klima har vist sig særdeles velegnet til produktion af kvalitetsvine. Særligt klassiske europæiske koldklimadruer som Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling og Pinot Noir synes at trives i dette ørige fjernt fra alt. Vinproduktionen er koncentreret omkring Sydøen, hvor Marlborough-regionen var den første, der vækkede den internationale interesse. Siden er andre regioner kommet til. En af disse er Waipara, der ligger 45 minutters kørsel fra Christchurch. Regionen er kendt for sine varme, stabile somre og lave nedbørsmængder, hvilket gør Waipara til et enestående dyrkningsområde for kvalitetsvine.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt