Spätburgunder - Binger Mariage 2018

Tyskland
Tyskland
Rheinhessen

Riffels økologiske Spätburgunder har flot dybde med aromaer af vilde røde bær, urter og subtilt fadpræg.

Læs mere

Riffels økologiske Spätburgunder har flot dybde med aromaer af vilde røde bær, urter og subtilt fadpræg.

Læs mere
  • Ecological
  • EcologicalNaturewine
Spätburgunder - Binger Mariage 2018
239
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Kalv
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Vanilje

Vanilje

The

The

Tranebær

Tranebær

Druer
Spätburgunder

Beskrivelse

Druerne til Riffels økologisk certificerede Spätburgunder Mariage kommer fra Binger Rochusberg. Med en hældning mod syd, og en jordbund der byder på kvartsit, muldjord og mergel, er betingelserne ideelle for at kunne fremstille en mineralsk Spätburgunder af høj kvalitet. Siden Erik Riffel begyndte at anvende biodynamiske praksisser på alle hans marker, har kvaliteterne taget et nøk op ad år efter år.

Druerne høstes i midten af oktober, afstilkes og macererer i to uger. Efter endt malolaktisk gæring modner vinen i brugte barriques 30 måneder senere. Riffels Spätburgunder - Binger Mariage har en tæt rød farve. I duften er der aromaer af vilde røde bær og grønne urter, foruden underliggende påmindelser om det lange ophold på egefade. Disse elementer går igen i smagen, der flettes sammen med en elegante tanniner, der giver vinen struktur. En seriøs vin for feinschmeckere, der i gastronomisk sammenhæng sagtens kan spille op mod kraftigere kødretter.

Læs hele beskrivelsen
H - Riffel - wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Weingut Riffel
Weingut Riffel ligger i det nordvestlige hjørne af Rheinhessen, nær landsbyen Bingen ved Rhinens sydlige bred. Siden 2005, hvor ægteparret Carolin og Erik overtog familiegården, har de stædigt insisteret på at løfte den fædrene arv og navnlig kvalitetsniveauet for deres vine. Således overgik de i 2009 til økologisk produktion, og fra 2012 tog de skridtet videre mod biodynamisk drift. I dag råder ægteparret over 16 ha toptrimmede vinmarker, med udgangspunkt i den berømte, højtbeliggende Gross Lage-vinmark Scharlagsberg. Det, der gør området omkring Scharlagsberg og Bingen så specielt, er jordbundsforholdene omkring de metamorfe klipper, der har et kvartsindhold på hele 98 procent. Dette høje indhold er en stærkt medvirkende årsag til Riffels elegante, sarte og forfinede udtryk, der kendetegner alle vinene herfra.
Fra <a href="/sog/?q=Rheinhessen">rheinhessen</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
Fra rheinhessen området i Tyskland
Rheinhessen, Tysklands største vinområde, ligger i et let bakket landskab, afgrænset af Nahefloden og Rhinen. De traditionelle hvide druer er Mûller-Thurgau, Silvaner og Riesling. Vinene er delikate, duftende, milde og frugtagtige.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt