Stag's Leap Wine Cabernet Sauvignon - Cask 23 - Magnum 2018

USA
USA
Californien
Napa Valley
 • Parkers Wine Advocate
  2018
  2018
  97 Point
 • Wine Spectator
  2018
  2018
  95 Point

Cask 23 er en af Napas mest legendariske vine og et samlerobjekt for mange vinelskere. I smagen overraskes man over vinens fine underliggende friskhed og mineralitet.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2018
  2018
  97 Point
 • Wine Spectator
  2018
  2018
  95 Point

Cask 23 er en af Napas mest legendariske vine og et samlerobjekt for mange vinelskere. I smagen overraskes man over vinens fine underliggende friskhed og mineralitet.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Cabernet Sauvignon - Cask 23 - Magnum 2018
  Pris ved 3 stk.
  Mængdepris

  Før 6.495 kr.

  4.895
  kr. /stk
  Spar i alt 4.800 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Grill og barbecue
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Solbær

  Solbær

  Cedertræ

  Cedertræ

  Krydderier

  Krydderier

  Grafit

  Grafit

  Druer
  Cabernet Sauvignon

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Cask 23 er en af Napas mest legendariske vine og et samlerobjekt for mange vinelskere. Vinen blev skabt i 1974, da daværende vinmager André Tchelistcheff opdagede at et enkelt parti druer smagte helt ualmindeligt vidunderligt, så han opfandt ”opskriften”, som i dag er et blend af den allerbedste frugt fra de to marker S.L.V. og Fay. Efter gæring lagres vinen 18 måneder udelukkende i nye franske egetræsfade, fra nogle af de samme bødkere som f.eks. også leverer fadene til 1. Cru slottene i Bordeaux. Duften er bl.a. pakket med oceaner af mørk frugt, grafit, cedertræ, kaffe, mørk chokolade og hasselnødder. I smagen overraskes man over vinens fine underliggende friskhed og mineralitet, et klassisk kendetegn fra den bedste jord i Stag’s Leap. I den perfekte verden glemmer man Cask 23 minimum 10 år i kælderen, før man åbner trækassen og tager hul på den første flaske. Vinen kan dog også sagtens nydes i sin ungdom, så bør man dog finde en karaffel frem og skaffe f.eks. rib-eye af fineste kvalitet til grillen. Vinen vil udvikle endnu større kompleksitet de næste 25-30 år og kan gemmes op til 50 år.
  Læs hele beskrivelsen
  C - Stags_leap - wide - 1_Edit.jpg
  Produceret af Stag’s Leap Wine Cellars
  Stag’s Leap Wine Cellars er i dag stadig producenten bag nogle af Napa Valleys mest eftertragtede vine. Huset var med til at skabe et helt nyt fænomen i vinverdenen, da en Stag’s Leap Cabernet i 1976 til den efterhånden ikoniske smagning i Paris, vandt blindsmagningen og blandt andet slog vine som Mouton-Rothschild, Haut-Brion, Ridge Monte Bello og Leoville Las Cases. Herefter var udtrykket ’New World Wine’ skabt og ingen grinede mere af Cowboy-vinene fra Napa. Siden har Stag’s Leap været en global superstjerne og vinene ligger i mange af mest fornemme kældre i hele verden.
  Fra <a href="/sog/?q=Californien">californien</a> området i <a href="/sog/?q=usa">USA</a>
  Fra californien området i USA
  Napa Valley, den smukke 32 km lange dal i læ mellem øst- og vestlige bjergkæder, nord for San Francisco. Her er dagen altid solrig og varm, nætterne kølige. Forbudstiden fra 1920-34 var en hård tid for Napa Valley, men en del vinproducenter klarede sig gennem den puritanske tid ved at lave altervin. Napa Valley blev verdensberømt i 1976, da vinen Stag’s Leap som den første vin nogensinde uden for Europa slog franske 1. Crus i blindsmagning. Filmen "Bottleshock" handler om den i vinens verden revolutionerende begivenhed, der satte Napa Valley på vin-verdenskortet for evigt.). Napa Valley er blevet synonym med Californisk intens, alkoholrig, markant vin på Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir, Merlot og signaturdruen Zinfandel.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt