Stag's Leap Wine Cabernet Sauvignon - Fay - 3 liter 2013

USA
USA
Californien
Napa Valley
  • James Suckling
    2018
    96 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2015
    93-95 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2013
    95 Point

Fay er den mest elegante fra Stag’s Leap og byder på intens smag og noter af kirsebær, solbær, eukalyptus, vanilje, mørk chokolade og grillet peberfrugt.

Læs mere
  • James Suckling
    2018
    96 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2015
    93-95 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2013
    95 Point

Fay er den mest elegante fra Stag’s Leap og byder på intens smag og noter af kirsebær, solbær, eukalyptus, vanilje, mørk chokolade og grillet peberfrugt.

Læs mere
  • Sustainable
Cabernet Sauvignon - Fay - 3 liter 2013
6.495
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Mørkt fjerkræ
Okse
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Solbær

Solbær

Cedertræ

Cedertræ

Krydderier

Krydderier

Grafit

Grafit

Druer
Cabernet Sauvignon

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Legendariske Stag’s Leap Wine Cellars består af to marker i hjertet af Stag’s Leap. De to marker er blot delt af en lille flod, men jordbunden er faktisk ret forskellig på de to marker. Fay har lidt mere porøs og let jord og det bidrager til, at Fay altid er den mest elegante og den vin fra Stag’s Leap, man bedst kan nyde i dens ungdom. Vinen omtales da også af vinmageren som ”en knytnæve af jern i en fløjlshandske”. Efter gæring er vinen lagret 18 måneder i hovedsageligt nye franske og amerikanske egetræsfade. Efter 6-12 måneder i flasken, så frigives vinen. Det er kun i Napa Valley, at man kan lave så intens og koncentreret vin, der alligevel formår at virke elegant. Aromaen er pakket med kirsebær, solbær, eukalyptus, vanilje, mørk chokolade og grillet peberfrugt. Der er enorm intensitet i smagen, hvor vinen er præget af de fineste tanniner i den lange eftersmag. I vinens ungdom har den så meget saft og kraft, at den bør nydes i selskab med f.eks. oksekød af den fineste kvalitet, krydrede retter med lam, mørkt fjerkræ eller som den ultimative luksusvin til den klassiske middag juleaften. Vinen kan med fordel iltes 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Vinen vil udvikle endnu større kompleksitet de næste 20-25 år.
Læs hele beskrivelsen
H - Stags_leap - wide - 4_Edit.jpg
Produceret af Stag’s Leap Wine Cellars
Stag’s Leap Wine Cellars er i dag stadig producenten bag nogle af Napa Valleys mest eftertragtede vine. Huset var med til at skabe et helt nyt fænomen i vinverdenen, da en Stag’s Leap Cabernet i 1976 til den efterhånden ikoniske smagning i Paris, vandt blindsmagningen og blandt andet slog vine som Mouton-Rothschild, Haut-Brion, Ridge Monte Bello og Leoville Las Cases. Herefter var udtrykket ’New World Wine’ skabt og ingen grinede mere af Cowboy-vinene fra Napa. Siden har Stag’s Leap været en global superstjerne og vinene ligger i mange af mest fornemme kældre i hele verden.
Fra <a href="/sog/?q=Californien">californien</a> området i <a href="/sog/?q=usa">USA</a>
Fra californien området i USA
Napa Valley, den smukke 32 km lange dal i læ mellem øst- og vestlige bjergkæder, nord for San Francisco. Her er dagen altid solrig og varm, nætterne kølige. Forbudstiden fra 1920-34 var en hård tid for Napa Valley, men en del vinproducenter klarede sig gennem den puritanske tid ved at lave altervin. Napa Valley blev verdensberømt i 1976, da vinen Stag’s Leap som den første vin nogensinde uden for Europa slog franske 1. Crus i blindsmagning. Filmen "Bottleshock" handler om den i vinens verden revolutionerende begivenhed, der satte Napa Valley på vin-verdenskortet for evigt.). Napa Valley er blevet synonym med Californisk intens, alkoholrig, markant vin på Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir, Merlot og signaturdruen Zinfandel.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt