Stag's Leap Wine Cabernet Sauvignon - Fay - 3 liter 2013
USA
Californien
Napa Valley
Fay er den mest elegante fra Stag’s Leap og byder på intens smag og noter af kirsebær, solbær, eukalyptus, vanilje, mørk chokolade og grillet peberfrugt.
Læs mereFay er den mest elegante fra Stag’s Leap og byder på intens smag og noter af kirsebær, solbær, eukalyptus, vanilje, mørk chokolade og grillet peberfrugt.
Læs mere
6.495
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Mørkt fjerkræ
Okse
Smagsnoter
Kirsebær
Solbær
Cedertræ
Krydderier
Grafit
Druer
Cabernet Sauvignon
Beskrivelse
Legendariske Stag’s Leap Wine Cellars består af to marker i hjertet af Stag’s Leap. De to marker er blot delt af en lille flod, men jordbunden er faktisk ret forskellig på de to marker. Fay har lidt mere porøs og let jord og det bidrager til, at Fay altid er den mest elegante og den vin fra Stag’s Leap, man bedst kan nyde i dens ungdom. Vinen omtales da også af vinmageren som ”en knytnæve af jern i en fløjlshandske”. Efter gæring er vinen lagret 18 måneder i hovedsageligt nye franske og amerikanske egetræsfade. Efter 6-12 måneder i flasken, så frigives vinen. Det er kun i Napa Valley, at man kan lave så intens og koncentreret vin, der alligevel formår at virke elegant. Aromaen er pakket med kirsebær, solbær, eukalyptus, vanilje, mørk chokolade og grillet peberfrugt. Der er enorm intensitet i smagen, hvor vinen er præget af de fineste tanniner i den lange eftersmag. I vinens ungdom har den så meget saft og kraft, at den bør nydes i selskab med f.eks. oksekød af den fineste kvalitet, krydrede retter med lam, mørkt fjerkræ eller som den ultimative luksusvin til den klassiske middag juleaften. Vinen kan med fordel iltes 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Vinen vil udvikle endnu større kompleksitet de næste 20-25 år.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Stag’s Leap Wine Cellars
Stag’s Leap Wine Cellars er i dag stadig producenten bag nogle af Napa Valleys mest eftertragtede vine.
Huset var med til at skabe et helt nyt fænomen i vinverdenen, da en Stag’s Leap Cabernet i 1976 til den efterhånden ikoniske smagning i Paris, vandt blindsmagningen og blandt andet slog vine som Mouton-Rothschild, Haut-Brion, Ridge Monte Bello og Leoville Las Cases. Herefter var udtrykket ’New World Wine’ skabt og ingen grinede mere af Cowboy-vinene fra Napa. Siden har Stag’s Leap været en global superstjerne og vinene ligger i mange af mest fornemme kældre i hele verden.