Stag's Leap Wine Cabernet Sauvignon - Fay 2015

USA
USA
Californien
Napa Valley
 • Parkers Wine Advocate
  2015
  2015
  94 Point
 • Wine Spectator
  2015
  2015
  94 Point

Fay er den mest elegante fra Stag’s Leap og byder på intens smag og noter af kirsebær, solbær, eukalyptus, vanilje, mørk chokolade og grillet peberfrugt.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2015
  2015
  94 Point
 • Wine Spectator
  2015
  2015
  94 Point

Fay er den mest elegante fra Stag’s Leap og byder på intens smag og noter af kirsebær, solbær, eukalyptus, vanilje, mørk chokolade og grillet peberfrugt.

Læs mere
  Cabernet Sauvignon - Fay 2015
  1.995
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Solbær

  Solbær

  Cedertræ

  Cedertræ

  Krydderier

  Krydderier

  Grafit

  Grafit

  Druer
  Cabernet Sauvignon

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Legendariske Stag’s Leap Wine Cellars består af to marker i hjertet af Stag’s Leap. De to marker er blot delt af en lille flod, men jordbunden er faktisk ret forskellig på de to marker. Fay har lidt mere porøs og let jord og det bidrager til, at Fay altid er den mest elegante og den vin fra Stag’s Leap, man bedst kan nyde i dens ungdom. Vinen omtales da også af vinmageren som ”en knytnæve af jern i en fløjlshandske”. Efter gæring er vinen lagret 18 måneder i hovedsageligt nye franske og amerikanske egetræsfade. Efter 6-12 måneder i flasken, så frigives vinen. Det er kun i Napa Valley, at man kan lave så intens og koncentreret vin, der alligevel formår at virke elegant. Aromaen er pakket med kirsebær, solbær, eukalyptus, vanilje, mørk chokolade og grillet peberfrugt. Der er enorm intensitet i smagen, hvor vinen er præget af de fineste tanniner i den lange eftersmag. I vinens ungdom har den så meget saft og kraft, at den bør nydes i selskab med f.eks. oksekød af den fineste kvalitet, krydrede retter med lam, mørkt fjerkræ eller som den ultimative luksusvin til den klassiske middag juleaften. Vinen kan med fordel iltes 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Vinen vil udvikle endnu større kompleksitet de næste 20-25 år.
  Læs hele beskrivelsen
  C - Stags_leap - wide - 1_Edit.jpg
  Produceret af Stag’s Leap Wine Cellars
  Stag’s Leap Wine Cellars er i dag stadig producenten bag nogle af Napa Valleys mest eftertragtede vine. Huset var med til at skabe et helt nyt fænomen i vinverdenen, da en Stag’s Leap Cabernet i 1976 til den efterhånden ikoniske smagning i Paris, vandt blindsmagningen og blandt andet slog vine som Mouton-Rothschild, Haut-Brion, Ridge Monte Bello og Leoville Las Cases. Herefter var udtrykket ’New World Wine’ skabt og ingen grinede mere af Cowboy-vinene fra Napa. Siden har Stag’s Leap været en global superstjerne og vinene ligger i mange af mest fornemme kældre i hele verden.
  Fra <a href="/sog/?q=Californien">californien</a> området i <a href="/sog/?q=usa">USA</a>
  Fra californien området i USA
  Napa Valley, den smukke 32 km lange dal i læ mellem øst- og vestlige bjergkæder, nord for San Francisco. Her er dagen altid solrig og varm, nætterne kølige. Forbudstiden fra 1920-34 var en hård tid for Napa Valley, men en del vinproducenter klarede sig gennem den puritanske tid ved at lave altervin. Napa Valley blev verdensberømt i 1976, da vinen Stag’s Leap som den første vin nogensinde uden for Europa slog franske 1. Crus i blindsmagning. Filmen "Bottleshock" handler om den i vinens verden revolutionerende begivenhed, der satte Napa Valley på vin-verdenskortet for evigt.). Napa Valley er blevet synonym med Californisk intens, alkoholrig, markant vin på Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir, Merlot og signaturdruen Zinfandel.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt