Stag's Leap Wine Cabernet Sauvignon - Fay 2015

USA
USA
Californien
Napa Valley
  • Parkers Wine Advocate
    2015
    2015
    94 Point
  • Wine Spectator
    2015
    2015
    94 Point

Fay er den mest elegante fra Stag’s Leap og byder på intens smag og noter af kirsebær, solbær, eukalyptus, vanilje, mørk chokolade og grillet peberfrugt.

Læs mere
  • Parkers Wine Advocate
    2015
    2015
    94 Point
  • Wine Spectator
    2015
    2015
    94 Point

Fay er den mest elegante fra Stag’s Leap og byder på intens smag og noter af kirsebær, solbær, eukalyptus, vanilje, mørk chokolade og grillet peberfrugt.

Læs mere
    Cabernet Sauvignon - Fay 2015
    1.995
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Solbær

    Solbær

    Cedertræ

    Cedertræ

    Krydderier

    Krydderier

    Grafit

    Grafit

    Druer
    Cabernet Sauvignon

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Legendariske Stag’s Leap Wine Cellars består af to marker i hjertet af Stag’s Leap. De to marker er blot delt af en lille flod, men jordbunden er faktisk ret forskellig på de to marker. Fay har lidt mere porøs og let jord og det bidrager til, at Fay altid er den mest elegante og den vin fra Stag’s Leap, man bedst kan nyde i dens ungdom. Vinen omtales da også af vinmageren som ”en knytnæve af jern i en fløjlshandske”. Efter gæring er vinen lagret 18 måneder i hovedsageligt nye franske og amerikanske egetræsfade. Efter 6-12 måneder i flasken, så frigives vinen. Det er kun i Napa Valley, at man kan lave så intens og koncentreret vin, der alligevel formår at virke elegant. Aromaen er pakket med kirsebær, solbær, eukalyptus, vanilje, mørk chokolade og grillet peberfrugt. Der er enorm intensitet i smagen, hvor vinen er præget af de fineste tanniner i den lange eftersmag. I vinens ungdom har den så meget saft og kraft, at den bør nydes i selskab med f.eks. oksekød af den fineste kvalitet, krydrede retter med lam, mørkt fjerkræ eller som den ultimative luksusvin til den klassiske middag juleaften. Vinen kan med fordel iltes 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Vinen vil udvikle endnu større kompleksitet de næste 20-25 år.
    Læs hele beskrivelsen
    C - Stags_leap - wide - 1_Edit.jpg
    Produceret af Stag’s Leap Wine Cellars
    Stag’s Leap Wine Cellars er i dag stadig producenten bag nogle af Napa Valleys mest eftertragtede vine. Huset var med til at skabe et helt nyt fænomen i vinverdenen, da en Stag’s Leap Cabernet i 1976 til den efterhånden ikoniske smagning i Paris, vandt blindsmagningen og blandt andet slog vine som Mouton-Rothschild, Haut-Brion, Ridge Monte Bello og Leoville Las Cases. Herefter var udtrykket ’New World Wine’ skabt og ingen grinede mere af Cowboy-vinene fra Napa. Siden har Stag’s Leap været en global superstjerne og vinene ligger i mange af mest fornemme kældre i hele verden.
    Fra <a href="/sog/?q=Californien">californien</a> området i <a href="/sog/?q=usa">USA</a>
    Fra californien området i USA
    Napa Valley, den smukke 32 km lange dal i læ mellem øst- og vestlige bjergkæder, nord for San Francisco. Her er dagen altid solrig og varm, nætterne kølige. Forbudstiden fra 1920-34 var en hård tid for Napa Valley, men en del vinproducenter klarede sig gennem den puritanske tid ved at lave altervin. Napa Valley blev verdensberømt i 1976, da vinen Stag’s Leap som den første vin nogensinde uden for Europa slog franske 1. Crus i blindsmagning. Filmen "Bottleshock" handler om den i vinens verden revolutionerende begivenhed, der satte Napa Valley på vin-verdenskortet for evigt.). Napa Valley er blevet synonym med Californisk intens, alkoholrig, markant vin på Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir, Merlot og signaturdruen Zinfandel.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt