Stoney Range Pinot Noir 2023

New Zealand
New Zealand
Waipara Valley
 • VinAvisen
  2022
  2022
 • Alt om vin AOV.DK
  2019
  2019
 • Dan Murphy’s
  2019
  2019
  91 Point

Den bedste Pinot Noir-oplevelse fra Down-Under med masser af frugtsmag. Delikat med de fineste hindbærtoner, et diskret strejf af egetræ, der binder sig flot om den ranke tannin.

Læs mere
 • VinAvisen
  2022
  2022
 • Alt om vin AOV.DK
  2019
  2019
 • Dan Murphy’s
  2019
  2019
  91 Point

Den bedste Pinot Noir-oplevelse fra Down-Under med masser af frugtsmag. Delikat med de fineste hindbærtoner, et diskret strejf af egetræ, der binder sig flot om den ranke tannin.

Læs mere
 • Sustainable
Mængde
pris
Pinot Noir 2023
Pris ved 6 stk.
Mængdepris

Før 179 kr.

99
kr. /stk
Spar i alt 480 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fed fisk
Grill og barbecue
Gris
Lyst fjerkræ
Nordisk køkken

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Stoney Range Pinot Noir

Stoney Range byder på den bedste Pinot-Noir-oplevelse fra Down-Under med masser af frugtsmag og flotte anmelderroser. En frisk, frugtrig og super lækker Pinot Noir.

Bedste Pinot Noir-oplevelse fra Down-Under

Sherwood Estate Wines har siden 1987 budt på det bedste af det bedste inden for vine fra Waipara Valley i North Cantebury i New Zealand. Denne Stoney Range Pinot Noir er ingen undtagelse. Vinhusets målrettede og respektfulde tilgang til vinproduktion har over de seneste 30 år taget familien Sherwood, som står bag, fra at være et en-mands brand og til at være en af de største uafhængige vinproducenter i New Zealand.

Stolt familie fra Waipara Valley står bag

Waipara Valley ligger på den nordlige del af sydøen og er ikke at forveksle med Wairarapa Valley på sydspidsen af nordøen. Området har ry for at skabe gode Pinot Noir-vine, ligesom området byder på masser af prisvindende vinhuse.

Sherwood Estate hører til blandt de bedste i området og på trods af deres store og gode omdømme, er der dog stadig tale om et lille familieforetagende. Her kan ejerne Jill og Dayne Sherwood med stolthed fortælle, at de står for hele produktionen selv. Lige fra dyrkningen af vinmarkerne over høsten og til produktionen af deres kendte Pinot Noir-vine, har de selv den sidste og afgørende finger med i spillet. At komme dertil, hvor vinhuset er i dag, har krævet en målrettet, dedikeret indsats, samt masser af hårdt arbejde.

Klassisk, elegant og flot

Stoney Range-vinene vidner om vinhusets helt unikke og særegne stil. Stoney Range Pinot Noir er en smuk dybrød vin med flotte, tydelige aromaer af hindbær, brombær og strejf af røde, modne kirsebær og blommer. Vinen har lagret på egetræsfade, hvilket har sat et flot aftryk i duftnoterne, der akkompagneres af noter af kaffebønner, cedertræ og læder. Smagen er klassisk for Pinot Noir, og lægger ud med kraftig, saftig frugt og tydelig syre, der sammen med fine nuancer af tannin giver en dejlig, lang eftersmag. Vinen kan med fordel iltes ½ time i en karaffel inden servering ved 13-14 grader.

Perfekt til lettere kødretter

Stoney Range Pinot Noir fra Sherwood Estate passer perfekt til lette kødretter med okse, gris eller kylling, men vil også være en udsøgt nydelse i sig selv.

Læs hele beskrivelsen
H - Hand harvest pinot (7)_Edit.jpg
Produceret af Sherwood Estate
Det familieejede Sherwood Estate ligger i den frodige Waipara Valley. Vingården blev etableret i 1987 af Dayne og Jill Sherwood, og gør dermed Sherwood Estate til en af regionens ældste. Selvom vingården i dag er veletableret og rentabel, har pionerånden aldrig helt forladt ægteparret. De foretrækker at have ”hands-on” på selv den mindste detalje, hvad enten det er på markerne eller i kældrene. ”We do it all. All day, every day.”, som en stolt Jill ynder at sige. De jordmæssige besiddelser er vokset fra 3 til 105 ha, og dyrkes i overensstemmelse med New Zealand Wine Growers Sustainable Programme. Fra deres seks vinmarker i Waipara dyrker de Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Riesling, Chardonnay og Pinot Gris. En enkelt besiddelse i Marlborough er udelukkende dedikeret til Sauvignon Blanc. Vinene fra Sherwood Estate er af enestående høj kvalitet, tro mod alt hvad man forbinder med vine fra New Zealand: kølig velafstemt frugt, delikat friskhed i perfekt balance.
Fra <a href="/sog/?q=Waipara Valley">waipara valley</a> området i <a href="/sog/?q=new zealand">New Zealand</a>
New Zealands kølige, maritime klima har vist sig særdeles velegnet til produktion af kvalitetsvine. Særligt klassiske europæiske koldklimadruer som Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling og Pinot Noir synes at trives i dette ørige fjernt fra alt. Vinproduktionen er koncentreret omkring Sydøen, hvor Marlborough-regionen var den første, der vækkede den internationale interesse. Siden er andre regioner kommet til. En af disse er Waipara, der ligger 45 minutters kørsel fra Christchurch. Regionen er kendt for sine varme, stabile somre og lave nedbørsmængder, hvilket gør Waipara til et enestående dyrkningsområde for kvalitetsvine.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt