Tommasi Amarone della Valpolicella Classico - Ca' Florian Riserva 2015

Italien
Italien
Veneto
 • Vinous
  2015
  2015
  96 Point
 • James Suckling
  2015
  2015
  93 Point
 • Fallstaff
  2015
  2015
  94 Point

Enestående rødvin med enorm Amarone-personlighed, stor, kompleksitet og elegance med smagsdybder af sort frugt. Dyb, intens, voluminøs med silkebløde tanniner og lang eftersmag.

Læs mere
 • Vinous
  2015
  2015
  96 Point
 • James Suckling
  2015
  2015
  93 Point
 • Fallstaff
  2015
  2015
  94 Point

Enestående rødvin med enorm Amarone-personlighed, stor, kompleksitet og elegance med smagsdybder af sort frugt. Dyb, intens, voluminøs med silkebløde tanniner og lang eftersmag.

Læs mere
  Amarone della Valpolicella Classico - Ca' Florian Riserva 2015
  699
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Italiensk mad
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Kanel

  Kanel

  Chokolade

  Chokolade

  Mandel

  Mandel

  Blåbær

  Blåbær

  Brombær

  Brombær

  Figen

  Figen

  Sort peber

  Sort peber

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Druer
  Corvina
  Rondinella
  Corvinone

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  En af danskernes foretrukne vine blev i 2010 opgraderet til den højeste klassifikation i Italiens vinlovgivning, Amarone fik DOCG status. Tommasi Viticoltori er et familie-imperie grundlagt år 1902. Altså, mange års erfaring med at lave vin og de for området så vigtige og verdensberømte Valpolicella-vine med den helt særlige AMARONE-vin som flagskib. I 1997 besluttede Tommasi sig for resolut at opkøbe de til vindyrkning mest sublime og bedste vinområder i miles omkreds. Klogt nok, da man ti år senere stod med høsten fra enkeltmarken ”Ca Florian” – en af de ældste vinmarker Tommasi ejer, hvor stokkende er ca. 30 år gamle. I september 2013 kunne den første ”Cru Amarone” frigives og kaldes en Riserva Amarone. Resultatet er enestående. Det som Amarone-elskere elsker Amarone for, er i Riserva Ca’ Florian intensiveret og forfinet. Enorm Amarone-personlighed, stor, kompleks, elegant med smagsdybder af sort frugt – blommer, sorte kirsebær, frisk balsamico og mørk chokolade. Tyngde, varme og intensitet bakkes op af heftig alkoholprocent på 15,5 som går op i en højere enhed af silkebløde tanniner og lang vedvarende eftersmag. Et slående eksempel på at elegance og storhed sagtens kan gå hånd i hånd som i stor kunst
  Læs hele beskrivelsen
  H - Tommasi - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Tommasi
  Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.
  Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra veneto området i Italien
  Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt