Tommasi Amarone della Valpolicella - Il Sestante 2018

Italien
Italien
Veneto
  • Din Vin Guide
    2018
    2018
    92 Point
  • AOV.DK
    2017
    2017
  • Flaskehalsen
    2017
    2017
    94 Point

Fyldig, autentisk, sofistikeret enkeltmarks-Amarone fra legendariske Tommasi. Ægte Amarone, som vinen oprindeligt blev fremstillet i 1950'erne.

Læs mere
  • Din Vin Guide
    2018
    2018
    92 Point
  • AOV.DK
    2017
    2017
  • Flaskehalsen
    2017
    2017
    94 Point

Fyldig, autentisk, sofistikeret enkeltmarks-Amarone fra legendariske Tommasi. Ægte Amarone, som vinen oprindeligt blev fremstillet i 1950'erne.

Læs mere
    Amarone della Valpolicella - Il Sestante 2018
    rodvin-italien-veneto-tommasi-amarone-della-valpolicella-il-sestante-back.png
    rodvin-italien-veneto-tommasi-amarone-della-valpolicella-il-sestante-mood.jpg
    Mængde
    pris
    Amarone della Valpolicella - Il Sestante 2018
    Pris ved 6 stk.
    Mængdepris

    Før 379 kr.

    269
    kr. /stk
    Spar i alt 660 kr.
    Se flere priser
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Gris
    Italiensk mad
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Kanel

    Kanel

    Chokolade

    Chokolade

    Mandel

    Mandel

    Blåbær

    Blåbær

    Brombær

    Brombær

    Figen

    Figen

    Sort peber

    Sort peber

    Druer
    Corvina
    Rondinella
    Molinara

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Fantastisk flot Amarone

    Vine fra Veneto har i mange år været en favorit hos danskerne og med god grund. Veneto er nemlig hjemsted for en af danskernes absolutte yndlingsvine, Amaronen. Tommasi er et nytænkende familieforetagende med et solidt anker den lokale vintradition og er i dag verdenskendte for sine Valpolicella-vine, som de i mere en hundrede år har perfektioneret.

    Amarone della Valpolicella Il Sestante er en fyldig, autentisk, sofistikeret enkeltmarks-Amarone fra legendariske Tommasi. Farven og bouqueten er intens og smagen er kompleks, tør og fyldig. I eftersmagen fornemmer man mandel, blomme og et strejf af elegant "oxidering". Dette er en utrolig flot Amarone med den så eftertragtede, men også usædvanlige kombination, af det meget tørre og det meget frugtige, kraftige udtryk. Denne skønne Amarone udtrykker ren elegance kombineret med kraft og saft.

    Ægte Amarone

    Il Sestante er en ægte Amarone, som vinen oprindeligt blev fremstillet. Amarone laves på druerne Corvina, Rondinella og Molinara. Når druerne er høstet,lægges på bakker og tørres i ca. et halvt år før de presses. Denne tørringsproces hedder appassimento. Druerne taber op til 40% af deres væske, hvilket giver et højt sukkerindhold og mere koncentration i druerne og vinen en høj alkoholprocent. Der går væsentligt flere druer til en Amarone, hvilket gør vinen dyrere. Derefter fadlagres vinen i 3 år på 3.500 liter slavonske træfade. De store fade, den lave beplantnings-tæthed udtrykker Tommasis ønske om at fremstille en traditionel, ægte Amarone, sådan som vinen oprindeligt blev fremstillet i 1950'erne.

    Fire generationer med fingrene i jorden

    Tommasi-familien har et fantastisk renommé og regnes i dag blandt de bedste Amarone-producenter. Siden familien købte sin første lille vingård i Veneto i 1902, er vinhuset de sidste hundrede år blevet drevet af fire generationer, der hver har sat sit kærlige og klare aftryk på husets vine.

    Tommasi-familien er en del af sammenslutningen Amarone Families, der har sikret at områdets vine lever op til strenge produktionskrav, som garanterer vinenes høje kvalitet. Det betyder at vinhuset kun må fremstille 2 flasker Ripasso pr. 1 flaske Amarone de laver. Amarone Families består af 12 de bedste og ældste Amarone-producenter og Tommasi er en af sammenslutningens stiftere.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Tommasi - wide - 4_Edit.jpg
    Produceret af Tommasi
    Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.
    Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra veneto området i Italien
    Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt