Tommasi Amarone della Valpolicella - Il Sestante 2019

Italien
Italien
Veneto
 • Din Vin Guide
  2018
  2018
  92 Point
 • AOV.DK
  2017
  2017
 • Flaskehalsen
  2017
  2017
  94 Point

Fyldig, autentisk, sofistikeret enkeltmarks-Amarone fra legendariske Tommasi. Ægte Amarone, som vinen oprindeligt blev fremstillet i 1950'erne.

Læs mere
 • Din Vin Guide
  2018
  2018
  92 Point
 • AOV.DK
  2017
  2017
 • Flaskehalsen
  2017
  2017
  94 Point

Fyldig, autentisk, sofistikeret enkeltmarks-Amarone fra legendariske Tommasi. Ægte Amarone, som vinen oprindeligt blev fremstillet i 1950'erne.

Læs mere
  Amarone della Valpolicella - Il Sestante 2019
  rodvin-italien-veneto-tommasi-amarone-della-valpolicella-il-sestante-back.png
  rodvin-italien-veneto-tommasi-amarone-della-valpolicella-il-sestante-mood.jpg
  Mængde
  pris
  Amarone della Valpolicella - Il Sestante 2019
  Pris ved 3 stk.
  Mængdepris

  Før 379 kr.

  269
  kr. /stk
  Spar i alt 330 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Italiensk mad
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Kanel

  Kanel

  Chokolade

  Chokolade

  Mandel

  Mandel

  Blåbær

  Blåbær

  Brombær

  Brombær

  Figen

  Figen

  Sort peber

  Sort peber

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Tranebær

  Tranebær

  Skovbær

  Skovbær

  Druer
  Corvina
  Rondinella
  Molinara

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Fantastisk flot Amarone

  Vine fra Veneto har i mange år været en favorit hos danskerne og med god grund. Veneto er nemlig hjemsted for en af danskernes absolutte yndlingsvine, Amaronen. Tommasi er et nytænkende familieforetagende med et solidt anker den lokale vintradition og er i dag verdenskendte for sine Valpolicella-vine, som de i mere en hundrede år har perfektioneret.

  Amarone della Valpolicella Il Sestante er en fyldig, autentisk, sofistikeret enkeltmarks-Amarone fra legendariske Tommasi. Farven og bouqueten er intens og smagen er kompleks, tør og fyldig. I eftersmagen fornemmer man mandel, blomme og et strejf af elegant "oxidering". Dette er en utrolig flot Amarone med den så eftertragtede, men også usædvanlige kombination, af det meget tørre og det meget frugtige, kraftige udtryk. Denne skønne Amarone udtrykker ren elegance kombineret med kraft og saft.

  Ægte Amarone

  Il Sestante er en ægte Amarone, som vinen oprindeligt blev fremstillet. Amarone laves på druerne Corvina, Rondinella og Molinara. Når druerne er høstet,lægges på bakker og tørres i ca. et halvt år før de presses. Denne tørringsproces hedder appassimento. Druerne taber op til 40% af deres væske, hvilket giver et højt sukkerindhold og mere koncentration i druerne og vinen en høj alkoholprocent. Der går væsentligt flere druer til en Amarone, hvilket gør vinen dyrere. Derefter fadlagres vinen i 3 år på 3.500 liter slavonske træfade. De store fade, den lave beplantnings-tæthed udtrykker Tommasis ønske om at fremstille en traditionel, ægte Amarone, sådan som vinen oprindeligt blev fremstillet i 1950'erne.

  Fire generationer med fingrene i jorden

  Tommasi-familien har et fantastisk renommé og regnes i dag blandt de bedste Amarone-producenter. Siden familien købte sin første lille vingård i Veneto i 1902, er vinhuset de sidste hundrede år blevet drevet af fire generationer, der hver har sat sit kærlige og klare aftryk på husets vine.

  Tommasi-familien er en del af sammenslutningen Amarone Families, der har sikret at områdets vine lever op til strenge produktionskrav, som garanterer vinenes høje kvalitet. Det betyder at vinhuset kun må fremstille 2 flasker Ripasso pr. 1 flaske Amarone de laver. Amarone Families består af 12 de bedste og ældste Amarone-producenter og Tommasi er en af sammenslutningens stiftere.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Tommasi - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Tommasi
  Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.
  Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra veneto området i Italien
  Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt