Tommasi Amarone della Valpolicella - Il Sestante 2019
Fyldig, autentisk, sofistikeret enkeltmarks-Amarone fra legendariske Tommasi. Ægte Amarone, som vinen oprindeligt blev fremstillet i 1950'erne.
Læs mereFyldig, autentisk, sofistikeret enkeltmarks-Amarone fra legendariske Tommasi. Ægte Amarone, som vinen oprindeligt blev fremstillet i 1950'erne.
Læs merepris
Før 379 kr.
Kirsebær
Kanel
Chokolade
Mandel
Blåbær
Brombær
Figen
Sort peber
Tørrede urter
Tranebær
Skovbær
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Fantastisk flot Amarone
Vine fra Veneto har i mange år været en favorit hos danskerne og med god grund. Veneto er nemlig hjemsted for en af danskernes absolutte yndlingsvine, Amaronen. Tommasi er et nytænkende familieforetagende med et solidt anker den lokale vintradition og er i dag verdenskendte for sine Valpolicella-vine, som de i mere en hundrede år har perfektioneret.
Amarone della Valpolicella Il Sestante er en fyldig, autentisk, sofistikeret enkeltmarks-Amarone fra legendariske Tommasi. Farven og bouqueten er intens og smagen er kompleks, tør og fyldig. I eftersmagen fornemmer man mandel, blomme og et strejf af elegant "oxidering". Dette er en utrolig flot Amarone med den så eftertragtede, men også usædvanlige kombination, af det meget tørre og det meget frugtige, kraftige udtryk. Denne skønne Amarone udtrykker ren elegance kombineret med kraft og saft.
Ægte Amarone
Il Sestante er en ægte Amarone, som vinen oprindeligt blev fremstillet. Amarone laves på druerne Corvina, Rondinella og Molinara. Når druerne er høstet,lægges på bakker og tørres i ca. et halvt år før de presses. Denne tørringsproces hedder appassimento. Druerne taber op til 40% af deres væske, hvilket giver et højt sukkerindhold og mere koncentration i druerne og vinen en høj alkoholprocent. Der går væsentligt flere druer til en Amarone, hvilket gør vinen dyrere. Derefter fadlagres vinen i 3 år på 3.500 liter slavonske træfade. De store fade, den lave beplantnings-tæthed udtrykker Tommasis ønske om at fremstille en traditionel, ægte Amarone, sådan som vinen oprindeligt blev fremstillet i 1950'erne.
Fire generationer med fingrene i jorden
Tommasi-familien har et fantastisk renommé og regnes i dag blandt de bedste Amarone-producenter. Siden familien købte sin første lille vingård i Veneto i 1902, er vinhuset de sidste hundrede år blevet drevet af fire generationer, der hver har sat sit kærlige og klare aftryk på husets vine.
Tommasi-familien er en del af sammenslutningen Amarone Families, der har sikret at områdets vine lever op til strenge produktionskrav, som garanterer vinenes høje kvalitet. Det betyder at vinhuset kun må fremstille 2 flasker Ripasso pr. 1 flaske Amarone de laver. Amarone Families består af 12 de bedste og ældste Amarone-producenter og Tommasi er en af sammenslutningens stiftere.