Tommasi Appassimento - Arele 2018

Italien
Italien
Veneto

Dyb intens Appassimento med rubinrød farve og frugtagtig bouquet og et strejf af sort peber fra det verdenskendte Amarone-hus Tommasi.

Læs mere

Dyb intens Appassimento med rubinrød farve og frugtagtig bouquet og et strejf af sort peber fra det verdenskendte Amarone-hus Tommasi.

Læs mere
  Appassimento - Arele 2018
  185
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Italiensk mad
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Okse
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Kanel

  Kanel

  Chokolade

  Chokolade

  Mandel

  Mandel

  Blåbær

  Blåbær

  Brombær

  Brombær

  Figen

  Figen

  Sort peber

  Sort peber

  Skovbær

  Skovbær

  Varme krydderier

  Varme krydderier

  Druer
  Corvina
  Rondinella
  Oseleta
  Merlot

  Beskrivelse

  Navnet Arele er ikke noget tilfældigt navn for denne vin. Arele er det lokale navn for de bakker af træ som druerne ligger og tørrer på, inden de presses og indgår i Amarone-processen. Appassimento er det italienske ord for den ”tørreproces” som druerne gennemgår inden de presses. Arele er klassificeret som Veronese IGT, til trods for at alle druerne kommer fra Tommasi’s egne marker i Valpolicella Classico-området. Druerne lægges til tørring i 30-40 dage inden druerne presses blidt. Vinen lagrer 12 måneder på slavonske og franske træfade inden den aftappes. Arele har mere struktur end mange af de Ripasso-vine der er på markedet. Arele har en dyb intens rubinrød farve og bouquet’en er meget frugtagtig med et strejf af sort peber. Arele er halvtør og elegant med en fin balance mellem frugt og tannin. De mest markante smagsnuancer er kirsebærsten, blomme og vanille/læder fra fadlagringen. Arele kan anbefales til medium til kraftige kødretter og modne oste med lidt smag.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Tommasi - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Tommasi
  Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.
  Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra veneto området i Italien
  Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt