Tommasi Appassimento - Arele 2018

Italien
Italien
Veneto

Dyb intens Appassimento med rubinrød farve og frugtagtig bouquet og et strejf af sort peber fra det verdenskendte Amarone-hus Tommasi.

Læs mere

Dyb intens Appassimento med rubinrød farve og frugtagtig bouquet og et strejf af sort peber fra det verdenskendte Amarone-hus Tommasi.

Læs mere
    Appassimento - Arele 2018
    185
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Gris
    Italiensk mad
    Kalv
    Lyst fjerkræ
    Okse
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Kanel

    Kanel

    Chokolade

    Chokolade

    Mandel

    Mandel

    Blåbær

    Blåbær

    Brombær

    Brombær

    Figen

    Figen

    Sort peber

    Sort peber

    Skovbær

    Skovbær

    Varme krydderier

    Varme krydderier

    Druer
    Corvina
    Rondinella
    Oseleta
    Merlot

    Beskrivelse

    Navnet Arele er ikke noget tilfældigt navn for denne vin. Arele er det lokale navn for de bakker af træ som druerne ligger og tørrer på, inden de presses og indgår i Amarone-processen. Appassimento er det italienske ord for den ”tørreproces” som druerne gennemgår inden de presses. Arele er klassificeret som Veronese IGT, til trods for at alle druerne kommer fra Tommasi’s egne marker i Valpolicella Classico-området. Druerne lægges til tørring i 30-40 dage inden druerne presses blidt. Vinen lagrer 12 måneder på slavonske og franske træfade inden den aftappes. Arele har mere struktur end mange af de Ripasso-vine der er på markedet. Arele har en dyb intens rubinrød farve og bouquet’en er meget frugtagtig med et strejf af sort peber. Arele er halvtør og elegant med en fin balance mellem frugt og tannin. De mest markante smagsnuancer er kirsebærsten, blomme og vanille/læder fra fadlagringen. Arele kan anbefales til medium til kraftige kødretter og modne oste med lidt smag.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Tommasi - wide - 4_Edit.jpg
    Produceret af Tommasi
    Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.
    Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra veneto området i Italien
    Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt