Tommasi Bardolino - Villa Fontana 2023

Italien
Italien
Veneto

Let, smuk og frugtrig vin, der fremstår frisk og med noter af kirsebær og ribs. Flot balance mellem frugt og syre.

Læs mere

Let, smuk og frugtrig vin, der fremstår frisk og med noter af kirsebær og ribs. Flot balance mellem frugt og syre.

Læs mere
  Bardolino - Villa Fontana 2023
  145
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Italiensk mad
  Lyst fjerkræ
  Røget kød
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Kanel

  Kanel

  Chokolade

  Chokolade

  Mandel

  Mandel

  Blåbær

  Blåbær

  Brombær

  Brombær

  Figen

  Figen

  Sort peber

  Sort peber

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Tranebær

  Tranebær

  Skovbær

  Skovbær

  Druer
  Corvina
  Rondinella
  Molinara

  Beskrivelse

  Vindistriktet Bardolino ligger ned til Gardasøen og Villa Fontana er Tommasis egen vinmark, der ligger på skråninger der vender ned mod Gardasøen, her får druerne de helt optimale forhold. Vinens druesammensætning er den klassiske for området med 60% Corvina Veronese, 30% Rondinella og 10% Molinara. De enkelte druesorter vinificeres hver for sig inden det endelige sammenstik foretages for derefter at ligge 5 måneder på ståltanke. Villa Fontana har den typiske lyse kirsebærrøde farve som kendetegner Bardolino-vine. Bouqueten er frisk med tydelige noter af kirsebær og et hint af mandel. Vinen er let og frugtrig med smag af sorte syltekirsebær og en smule ribs. En frisk syre i eftersmagen giver Villa Fontana en fin balance mellem frugt og syre. Villa Fontana bør nydes let afkølet, 16 -18 grader, for at opnå den bedste oplevelse i glasset.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Tommasi - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Tommasi
  Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.
  Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra veneto området i Italien
  Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt