Tommasi Valpolicella 2023

Italien
Italien
Veneto

Afrundet, let og blød rødvin med masser af frisk frugt fra den kendte Amarone-producent Tommasi. Flot bouquet af røde bær som ribs og hindbær og fantastisk velsmagende.

Læs mere

Afrundet, let og blød rødvin med masser af frisk frugt fra den kendte Amarone-producent Tommasi. Flot bouquet af røde bær som ribs og hindbær og fantastisk velsmagende.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Valpolicella 2023
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 139 kr.

  89
  kr. /stk
  Spar i alt 300 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Allround
  Grill og barbecue
  Italiensk mad
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Kanel

  Kanel

  Chokolade

  Chokolade

  Mandel

  Mandel

  Blåbær

  Blåbær

  Brombær

  Brombær

  Figen

  Figen

  Sort peber

  Sort peber

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Tranebær

  Tranebær

  Skovbær

  Skovbær

  Druer
  Corvina
  Rondinella
  Molinara

  Beskrivelse

  Den legendariske Tommasi-familie har produceret vine i mere end hundrede år. De solbeskinnede Valpolicella-bakker ligger mellem Gardasøen og Verona, og det er her, druerne til vinen dyrkes og får den smag, saft, kraft og høje kvalitet, vinene fra området er kendetegnet ved. Det er derfor heller ikke underligt, at vine fra Veneto er en favorit hos danskerne.

  Afrundet og blød

  Tommasi Valpolicella er fremstillet på 60% Corvina-, 30% Rondinella- og 10% Molinara-druer. Efter endt gæring lægges vinen 2 måneder på 6.500 liters store Slavonske egetræsfade, for at blive afrundet og blød uden at det går ud over vinens karakter af friskhed og frugt. Vinen er dyb kirsebærrød og har en skøn bouquet af røde bær som ribs og hindbær. Smagen er let, delikat og forfriskende, og kroppen udfolder sig fyldigt og fløjlsblødt i munden. Finishen er sødlig og fyldt med en vifte af smag.

  Perfekt til pasta

  Vinen er fantastisk velsmagende og let, og dens frugtighed gør den ideel til pastaretter, unge, friske, ikke for kraftige, oste samt hvidt kød. Også god til pizza. Bør serveres ved 16/18°C og kan med fordel dekanteres. 

  Fire generationer med jord under neglene

  Veneto er hjemsted for mange fantastiske vine, bl.a. den kendte Amarone-vin. Tommasi-familien har et fantastisk renommé og er i dag verdenskendte for sine Valpolicella-vine. Desuden regnes de blandt nogle af de bedste Amarone-producenter. Tommasi er et nytænkende familieforetagende, der er solidt forankret i den lokale vintradition. Familien købte sin første lille vingård i Veneto i 1902 og har siden fremstillet vine. I dag er det fjerde generation af familien, der driver vingården.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Tommasi - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Tommasi
  Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.
  Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra veneto området i Italien
  Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt