Venta La Vega Adaras Aldea 2021

Spanien
Spanien
Castilla - La Mancha
Almansa
 • James Suckling
  2019
  2019
  91 Point
 • Guía Peñin
  2017
  2017
  90 Point

Indsmigrende, økologisk vin med fantastisk duft af solmodne bær. En rank spansk skønhed fuld af elegance med medium fylde og strukturerende tannin.

Læs mere
 • James Suckling
  2019
  2019
  91 Point
 • Guía Peñin
  2017
  2017
  90 Point

Indsmigrende, økologisk vin med fantastisk duft af solmodne bær. En rank spansk skønhed fuld af elegance med medium fylde og strukturerende tannin.

Læs mere
 • Ecological
 • EcologicalNaturewine
Adaras Aldea 2021
109
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Allround
Grill og barbecue
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter
Skovbær

Skovbær

Læder

Læder

Blomme

Blomme

Urter

Urter

Hindbær

Hindbær

Blåbær

Blåbær

Chokolade

Chokolade

Tobak

Tobak

Sort peber

Sort peber

Druer
Garnacha Tintorera
Syrah

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Adaras Aldea er en indsmigrende, medium fyldig vin, med en duft der leder tankerne mod solmodne røde bær, foruden underliggende noter af sød tobak. I smagen går disse elementer igen, med en rank og strukturerende tannin.

Druernes "Askepot"

Venta La Vega Adaras Aldea er en økologisk dyrket og certificeret vin, hvor signaturdruen Garnacha Tintorera står for 80% af blended tilsat 20% Syrah, der har vist sig at være en af de internationale druer, der trives ekstremt godt i Almansa. Garnacha Tintorera var i mange år kendt som druernes ”Askepot”. Den blev nemlig udelukkende brugt til at bidrage med farve og struktur til vine frembragt på andre druer. Men Venta La Vega er et af de vinhuse, der for alvor har set det enorme potentiale i druen, når den står helt for sig selv.

Flot åbningsnummer

Adaras Aldea er Venta La Vegas åbningsnummer. Det er en vin, der på elegant vis udtrykker sit terroir og den kalkholdige jord hvori de 30 år gamle vinstokke gror. Vinen gærer ca. 20 dage i ståltanke ved temperaturer op til 30 grader, hvorefter den gennemgår malolaktisk gæring – dvs. en omdannelse af syren i vinen fra den skarpe æblesyre til en mere moden og afrundet mælkesyre. Herefter ligger vinen på en blanding af små og store franske egetræsfade i 3 måneder. Inden aftapningen filtreres og klares vinen ganske let, hvorfor kan være små partikler i vinen, hvilket i dette tilfælde er helt naturligt og udelukkende bidrager til vinens kompleksitet og fylde. En vin der passer glimrende til ikke alt for tunge kødretter.

Venta La Vega

Venta La Vega er navnet på området hvor vinmarkerne ligger. Selve vingården, Bodegas Almanseñas, er en historisk ejendom, omkranset af vinmarker og smukke gamle fyrretræer. Igennem århundreder har rejsende lagt vejen forbi ejendommen, da den ligger ved kongevejen mellem Madrid og Alicante. Den overordnede filosofi bag den økologisk certificerede vingård er teamwork og passion. Den konsulterende ønolog, Raúl Pérez, som er en upcoming stjerne i Spanien, har bistået Bodegas Almanseñas med Venta La Vega-vinene. Efter hans tiltrædelse har vinene taget et kvantespring op i kvalitet. Hans simple filosofi er, at vinene skal repræsentere det ypperste, og udvise essensen af druens ophav. 

Læs hele beskrivelsen
H - Venta-La-Vega-wide-1_Edit.jpg
Produceret af Venta La Vega
Venta La Vega er navnet på området hvor vinmarkerne ligger. Selve vingården, Bodegas Almanseñas, er en historisk ejendom, omkranset af vinmarker og smukke gamle fyrretræer. Den overordnede filosofi bag den økologisk certificerede vingård er teamwork og passion. Den konsulterende ønolog, Raúl Pérez, som er en upcoming stjerne i Spanien, har bistået Bodegas Almanseñas med Venta La Vega-vinene. Efter hans tiltrædelse har vinene taget et kvantespring op i kvalitet. Hans simple filosofi er, at vinene skal repræsentere det ypperste, og udvise essensen af druens ophav. Venta La Vega har 30 ha. vinmarker beplantet med 30 år gamle Garnacha Tintorera stokke og 40 ha. med 40 år gamle Monastrellstokke.
Fra <a href="/sog/?q=Castilla - La Mancha">castilla - la mancha</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Almansa i det østlige hjørne af Castilla-La-Mancha regionen var i middelalderen grænseområdet mellem Maurerne mod syd, og de kristne mod nord. Desuden er det her, at to af Camiño de Santiagos pilgrimsruter mødes. Navnet Almansa er af arabisk oprindelse, og kan bedst oversættes til ”halvdelen af vejen”. Byen Almansa er opført for foden en kalkstensklippe, der på toppen prydes af en Maurisk middelalderborg, og ligger 700 meter over havets overflade. Distriktet fik sin DO status i 1966, og tæller i dag et beplantet areal omkring 7.400 ha, fordelt på sølle 12 vingårde. Almansa er især kendt for de to lokale druer Garnacha Tintorera og Monastrell. Garnacha Tintorera, der ikke må forveksles med Garnacha, kom til Spanien fra Frankrig, hvor den dyrkes under navnet Alicante Bouschet – en krydsning mellem Petit Bouschet og Grenache. Den potentielt højtydene drue er en af de få, hvor kødet i druen også er rødt, ikke at forglemme et højt tanninindhold. Indtil for få år siden blev den derfor primært brugt til at give ekstra farve og struktur, til vine fremstillet på andre druesorter. Det har den nye generation af vinavlere i Almansa imidlertid ved at lave om på. I rette, kyndige hænder kan den nemlig frembringe afbalancerede, intense og frugtrige vine.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt