Verbena Brunello di Montalcino 2018

Italien
Italien
Toscana
Montalcino
 • James Suckling
  2016
  2016
  96 Point
 • James Suckling
  2015
  2015
  94 Point
 • James Suckling
  2014
  2014
  90 Point

Grandiøs, klassisk, intens og dyb Brunello di Montalcino med fløjlsbløde tanniner og dejlige aromaer af sort frugt, espressokaffe, krydderi og tobak.

Læs mere
 • James Suckling
  2016
  2016
  96 Point
 • James Suckling
  2015
  2015
  94 Point
 • James Suckling
  2014
  2014
  90 Point

Grandiøs, klassisk, intens og dyb Brunello di Montalcino med fløjlsbløde tanniner og dejlige aromaer af sort frugt, espressokaffe, krydderi og tobak.

Læs mere
  Brunello di Montalcino 2018
  395
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Italiensk mad
  Lam
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Tomat

  Tomat

  Balsamico

  Balsamico

  Oregano

  Oregano

  Espresso

  Espresso

  Hindbær

  Hindbær

  Urter

  Urter

  Druer
  Sangiovese

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Brunello di Montalcino i det sydlige Toscana var blandt de første til at få DOC status helt tilbage i 1966 og er altid lavet på ren Sangiovese Grosso og er altid fadlagret, for den traditionelle type på store “bottis” af slovensk eg. Men “modernisterne” inden for Brunello begyndte i løbet af 1990'erne at bruge små, franske “barriques” som giver en meget mere frugtig og umiddelbart mere tilgængelig stil. Nu om dage er det ret almindeligt at anvende både bottis og barriques og kampen mellem Brunello-“traditionalister” og “modernister” er så småt ved at være udkæmpet. Brunello skal lagre mindst 4 år og er der tale om en Riserva-udgave er lagringstiden 5 år.

  Anmelderrost Brunello

  Brunello di Montalcino er fra den lille vingård ejet af familien Nanetti. Toscana-eksperten James Suckling har gennem flere årgange givet vinen skyhøje ratings og med god grund. Brunello er grandiøs, dyb og sofistikeret vin med meget intens, lidt parfumeret duft. I paletten altid høj syre og markerede, men fløjlsbløde tanniner. Brunello er oplagt at gemme og kan udvikle sig meget raffineret 5, 10 ofte 20 år. Denne er pragtfuld, dyb næsten blæksort i farven, med fede aromaer af sort frugt, espressokaffe, viol, tobak og krydderi.

  Læs hele beskrivelsen
  H - VERBENA 036_Edit.jpg
  Produceret af Verbena
  Et par kilometer sydøst for byen Montalcino i hjertet af det smukke, bakkede landskab ligger den fine 1800-tals vingård Verbena. Nanneti hedder den unge familie, der driver gården som gæstgiveri med tilhørende vinproduktion – naturligvis af Toscanas kendte vine Brunello di Montalcino og Rosso di Montalcino. Verbena blev etableret som vingård i 1985, men fungerede oprindeligt som fort i 1800-tallet. I starten rådede Verbenas daværende ejer over kun 2 hektar land og op gennem årene blev det til en lille, men fin produktion på ca. 10.000 flasker. I dag har tradition og erfaring kombineret med den unge generations innovative tilgang givet succes. Produktionen er steget til ca. 30.000 flasker vin på 10 hektar vinland. Verbena er i sandhed idyllisk, malerisk og indbydende. Vinene herfra er flotte eksemplarer for deres typer – og lavet med passion og personligt aftryk fra Luca Nanneti.
  Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra toscana området i Italien
  Området ligger omkring den gamle by Montalcino i den sydlige del af Toscana. Montalcino-kommunen er ca. 1200 ha og har en årlig produktion på lidt under 6 millioner liter. Der anvendes udelukkende Brunello-druer (Brunello Sangiovese) til fremstillingen af vinen. Brunello er en klon af Sangiovese der modner sent, har små tætte klaser og en brunlig skal, der har givet druen navn.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt