Vignaioli Contrà Soarda Carmenere - 121 b.C - Simply Natural 2018

Italien
Italien
Veneto

Utrolig flot naturvin med intens duft og smag af røde bær, særligt solbær. Vinen har en medium fylde, og er nydeligt afbalanceret af ranke, strukturgivende tanniner.

Læs mere

Utrolig flot naturvin med intens duft og smag af røde bær, særligt solbær. Vinen har en medium fylde, og er nydeligt afbalanceret af ranke, strukturgivende tanniner.

Læs mere
  • NatureWine
Carmenere - 121 b.C - Simply Natural 2018
319
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Mørkt fjerkræ
Nordisk køkken
Okse
Røget kød
Vildt
Smagsnoter
Hindbær

Hindbær

Peberfrugt

Peberfrugt

Blomme

Blomme

Varme krydderier

Varme krydderier

Vanilje

Vanilje

Krydderier

Krydderier

Druer
Carménère

Beskrivelse

Carmenere-druen har sit udspring i Frankrig – primært i Bordeaux, hvor den dog sjældent dyrkes længere. Derimod synes man at have taget godt imod den i Chile, hvor den i mange år blev forvekslet med Merlot, men også i Veneto har en række producenter kastet sin kærlighed på Carmenere. En af disse er Contrà Soada, hvor druerne til en anden af deres naturvine, 121 b.C Carmenere, kommer fra enkeltmarker med vulkanske mineralforekomster i jordbunden. Druerne høstes i hånden, og spontangærer i store egetræskar, efterfulgt af en naturlig malolaktisk gæring. Herefter lagrer vinen i 18 måneder i ikke ristede egefade, og yderligere seks måneder i flaske. Der tilsættes ingen sulfitter til vinen, og den hverken filtreres, klares eller stabiliseres. Det bliver næppe mere naturligt. 121 b.C Carmenere har en intens duft og smag af røde bær – primært solbær. Den har en medium fylde, og er nydeligt afbalanceret af ranke, strukturgivende tanniner. Vinen vil være et passende match til kødretter og simremad. Nyd den ved ca. 15 grader af store velskænkede glas.
Læs hele beskrivelsen
H - Vignaioli Contra Soarda - wide - 13_Edit.jpg
Produceret af Vignaioli Contrà Soarda
Når talen falder på Veneto-regionen i støvlelandets nordøstlige del, vil de fleste uvilkårligt tænke på vine som Ripasso, Amarone og Valpolicella. Men Italiens tredjestørste vinproducerende region er andet og mere end det, og et par timers kørsel øst for Gardasøen finder man netop noget ganske andet. For foden af Asiago-plateauet i San Michele di Bassano del Grappa har man dyrket vin og oliven siden år 1000 i den vulkanske jord, hvor de blidt duvende skråninger har nydt godt af de kolde nordlige vinde. Gottardi-familien har igennem generationer drevet restaurantvirksomhed i området – faktisk siden 1904. Dedikeret til deres passion for mad og vin, besluttede familiens nuværende overhoveder i 1999, at kaste sig over vin- og olivenavl. Som Gloria og Mirco poetisk udtrykker det: ”Vi ville plante drømme, og høste vindruer og oliven.” 60.000 vinstokke og 1.000 oliventræer senere var vingården Vignaioli Contrà Soarda en realitet. Fra sin spæde opstart har mark- og kælderarbejde været tilrettelagt efter økologiske principper, og med bæredygtighed og harmoni med naturen for øje. I dag viderefører børnene Eleonora og Marcello familiedrømmen, med samme engagement og entusiasme som forældrene, og sigter efter at udvikle porteføljen med yderligere økologiske vine og naturvine – oftest på interessante lokale druer, der formentlig endnu er ukendte for et flertal af vinelskere
Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra veneto området i Italien
Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt